TMT d.o.o. Izgradili sunčanu elektranu i povećali energetsku učinkovitost pogona u Lepoglavi

Tvrtka TMT d.o.o. provela je projekt kroz koji je izgradila sunčanu elektranu i povećala energetsku učinkovitost proizvodnog pogona u Lepoglavi

Tvrtka TMT d.o.o. iz Čakovca uspješno je provela projekt “Izgradnja sunčane elektrane i zamjena sustava rasvjete na lokaciji TMT Lepoglava u svrhu povećanja energetske učinkovitosti i korištenja OiE”. Provedbom projekta povećao se udio obnovljive energije u bruto konačnoj potrošnji energije, ušteda energije i smanjena je emisija CO2. Ukupna vrijednost projekta iznosila 5.048.643 HRK, a projekt se sufinancirao bespovratnim sredstvima iz Mehanizma za otpornost i oporavak 2021.-2026. u iznosu od 2.721.739,85 HRK.                                                                           

Tvrtka je početkom 2021. godine projekt prijavila na Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama”. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je krajem 2021. godine, a paralelno je započela i provedba glavnih projektnih aktivnosti koje se odnose na energetsku obnovu. 

“Financira Europska unija – NextGenerationEU.  Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije