TEHNOLOŠKA KONFERENCIJA

ČAKOVEČKA WEBLICA 250 sudionika kroz predavanja i radionice razmjenjivalo informacije o najnovijim trendovima u području web tehnologija

Ukoliko se bavite internetskim tehnologijama ili vam je privlačna ideja da sami radite aplikacije, Weblicu ne biste trebali propuštati.

Vjerojatno ne postoji osoba koja konzumira informacije na bilo koji način koja nije upoznata s mantrom suvremenog svijeta koji se ne staje razvijati. Razvoj donosi nova znanja, nove spoznaje, a u konačnici novu vrijednost i kvalitetu života. Stoga mantra suvremenog doba – neprestano učiti i raditi na sebi – ne izlazi s naslovnica.

Tako bismo kazali nekad i mislili to doslovno. Danas je to frazem, ali značenje je ostalo jednako. Ukoliko želite pratiti razvoj područja kojim se bavite i biti pritom stručnjak koji živi od svoga rada, važnije je nego ikad stalno učiti.

Ako ta premisa vrijedi za poljoprivredu i ugostiteljstvo, nedvojbeno vrijedi i za područje IT-a. Nije tu riječ o tome da stalno polazite neke formalne fakultete i škole nakon kojih doma nosite certifikate koje ćete okačiti na zid, već o tome da s kolegama iz sektora ili industrije te ako je moguće i s nekim većim facama sjednete ponekad na kavu i neformalno razgovarate.

Naravno da to nije baš uvijek jednostavno niti imate svaki dan prilike sjesti s Ivom Špigelom i komentirati njegove kolumne koje redovito čitate. Ili pak s Kišasondijem razgovarati o arhitekturi sigurnosti. Srećom, postoje dani i postoje mjesta na kojima to možete.

Takvo je mjesto čakovečka Weblica, koja je ove godina okupila 250 sudionika koji su cijeli dan kroz predavanja, radionice i pauze za kavu davali, primali i razmjenjivali informacija o najnovijim trendovima i razvojima u području web tehnologija.

Od serverless aplikacija preko igara i empatije u dizajnu sučelja do pitanja arhitekture sigurnosti sustava otvorenog koda i vrlo uskih tema poput .NET Core 3.0 i N1QL-a.

Weblica je najveća tehnološka konferencija na području sjeverne Hrvatske i svatko tko se bavi ili misli baviti web tehnologijama taj dan jednostavno mora biti u Čakovcu.

Prilika je to da se nauči, upozna, umreži… jednostavno da u jednom danu dobijete sliku o tome kuda sve to ide i koja su to pitanja kojima se stručnjaci trenutno bave i o kojima promišljaju.

Sama se konferencija održala na tri vrlo atraktivne lokacije u samom centru Čakovca. Od jedne do druge pa do treće lokacije treba vam minuta pješačenja.

Prva je Weblica održana prije pet godina i okupila je stotinu sudionika. Ove pete godine konferencija je narasla brojem sudionika, a osim konferencije tu su još i Haklica – višesatno timsko natjecanje u kodiranju, u kojem pobjednički tim odnosi 18 000 kuna, te Worklica – radionice o web tehnologijama na kojima vrhunski stručnjaci poučavaju entuzijaste i one koji tek dolaze o konkretnim problemima i rješenjima u radu s pojedinim tehnologijama.

Iskustvo koje predavači prenose ne može se kupiti i zato je ono vrlo važno za sve mlade koji se bave web tehnologijama.

Haklica i Worklica datumski prethode Weblici, koja je bila svojevrsni završetak godišnjeg okupljanja svih onih koji se bave web tehnologijama i kojima Čakovec nije daleko kao Pariz.

Ukoliko se bavite internetskim tehnologijama ili vam je privlačna ideja da sami radite aplikacije, Weblicu ne biste trebali propuštati. Jednostavno je – oni koji ne prate razvoj i trendove ispadaju iz igre!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije