20 godina KUD-a Mihovljan

FOTO KUD Mihovljan proslavio dvadesetu godišnjicu za sve ljubitelje međimurskog i poljskog folklora

KUD Mihovljan je za sve ljubitelje međimurskog i poljskog folklora povodom dvadesete godišnjice pripremio vrhunski program u kojem su svi uživali.

20 godina je iza KUD-a Mihovljan kojeg su osnovali entuzijasti, amateri iz Mihovljana. Društvo broji oko 50 aktivnih članova koji čuvaju i njeguju međimurski ples, pjesmu i običaje, ali isto tako i neke specifičnosti iz Mihovljana. Za ljubitelje folklora, povodom dvadesete godišnjice pripremili su vrhunski program u kojem su svi uživali

 – KUD Mihovljan osnovan je prije drugog svjetskog rata, međutim on je djelovao s prekidima. Od 1999. godine neprestano i aktivno sudjeluje na brojnim manifestacija diljem Hrvatske i van granica. Neki od značajnijih nastupa su Šentur i Jurovski Dol u Sloveniji, Ohrid, Dubrovnik, Crna Gora, Krakow, Pečuh, Barcelona, na što smo jako ponosni, rekao je Predrag Kočila, predsjednik KUD-a Mihovljan.

Nakon gostovanja u Krakowu i sklopljenog prijateljstva, KUD Mihovljan odlučio se odužiti i pozvati folklornu skupnu ‘Swojacy”  u Međimurje povodom 20. godišnjice koju su obilježili  u nedjelju 3. ožujka u Domu kulture u Mihovljanu.

– Gosti su u Međimurje stigli u četvrtak navečer. U ova tri dana posjetili su Zagreb, Varaždin i Čakovec. Odveo sam ih i na Mlin na Muri, na degustaciju vina i mesa iz tiblice kod obitelji Knehtl-Medenjak te u Šenkovec  na degustaciju vina i rakije kod gospodina Petkovića. Reakcije gostiju bile su pozitivne te su bili oduševljeni uslugom i gostoprimstvom, rekao je Predrag Kočila.

Na priredbi  pod nazivom “I Krakow slavi 20 godina”  najprije su se predstavili gosti iz Poljske koji su izveli kulturne, folklorne i tradicijske plesove iz kraja kojeg dolaze. Gledatelji su imali priliku uživati u novoj vrsti glazbe i plesa. Zatim su na pozornicu stigli domaćini koji su izveli splet međimurskih pjesama. Koreografiju je pripremila voditeljica Sanja Bacinger, dok je za izvrsnu glazbu zaslužan voditelj Luka Topolnjak.  Nakon domaćina, s predivnim pjesmama predstavila se klapa ’ Palma’, koja okuplja šestoricu mladih studenta, a djeluju 5 godina.

Nakon priredbe domaćini su pripremili domjenak i dobru zabavu za koju su se pobrinuli tamburaši iz KUD-a Mihovljan.

Planovi za budućnost KUD-a su i dalje nastupi unutar Republike Hrvatske te u inozemstvu. Nastupi ne bi bilo mogući bez financijske potpore iz Mjesnog odbora, Gradske zajednice kulture te Međimurske županije na čemu su im se ovim putem zahvalili. Zahvala ide i Ministarstvu vanjskih i europskih poslova koje je omogućilo realizaciju ovog projekta. 

Najnovije