Općina Nedelišće: U tijeku asfaltiranje ulica u Pretetincu i Dunjkovcu

Nastavak dobre suradnje mještana i udruga s područja Općine Nedelišće s izvršnom vlašću rezultirao je novim projektima, odnosno asfaltiranjem ulica u Pretetincu i Dunjkovcu. Naime, kako je kazao općinski načelnik Darko Dania, ovih dana je u Pretetincu započelo asfaltiranje ulice iza Područne škole Dunjkovec u dužini od 218 i širini od 5 metara. To je jedina ulica u Pretetincu bez asfalta, a riječ je o prometnici kojom prolaze gotovo sva djeca na putu prema Područnoj školi u Dunjkovcu, a isto tako na tom mjestu je i autobusno stajalište za djecu koja dolaze i odlaze u OŠ u Nedelišću.

Djeca su do sada morala hodati po blatu i prašini, a nije postojala ni javna rasvjeta. Stoga je asfaltiranje ove prometnice postavljen kao prioritet radi sigurnosti djece, ali i ostalih mještana koji se njome koriste. -Ovo je i poruka da u Općini vodimo brigu o svim našim građanima. Teško je sve odraditi u jednoj godini, ali prema proračunskim mogućnostima ‘želje’ naših mještana ispunjavamo koliko možemo, istaknuo je Dania. Vrijednost radova na ovoj ulici iznosi 187.055 kuna.

Asfaltiranje ulice iza škole u Dunjkovcu pokrenuto je na inicijativu Udruge žena Pretetinec, koja je i osnovana s razlogom poboljšanja kvalitete živote mještana, kazala je Lidija Branilović tajnica udruge.

– Drago nam je što je Općina od prvog dana postojanja Udruge Žena Pretetinec prepoznala ono što želimo raditi i napraviti za dobrobit mjesta i samih mještana, premda na početku nismo naišli na dobru suradnju sa samim Mjesnim odborom u Pretetincu. Osim ovoga, imamo i druge projekte koje planiramo ostvariti u suradnji s Općinom, a sve kao što sam već spomenula, za što kvalitetniji život mještana Pretetinca, kazala je Branilović.

Do kraja mjeseca asfalt dobivaju i stanovnici Ulice Ivana Gorana Kovačića u Dunjkovcu

Nakon završenih radova u Pretetincu, što bi trebalo biti gotovo krajem ovog tjedna, radni strojevi i građevinari sele se u Dunjkovec u Ulicu Ivana Gorana Kovačića. Tu je riječ o ulici koja je asfaltirana samo u jednoj trećini, a do kraja mjeseca radovi bi trebali biti završeni i tamo. Ulica je dužine 258 metara i širine 5 metara, a vrijednost radova procijenjena je na 263.528 kuna.

Da je bilo krajnje vrijeme da spomenuta ulica dobije asfalt složio se i Zdravko Jedvajić, jedan od stanovnika. – Zimi je ovdje bilo klizalište, a tijekom jeseni pravo kupalište, kaže Jedvajić, tako da će asfaltiranje značiti puno, a pogotovo onima koji su ovdje već platili gradilišta, mnogi i izgradili kuće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije