Sandra Herman: Glas za regiju Međimurje i ‘međimurski penez v međimurski žep’

U vremenu u kojem 90% međimurskih poreznih prihoda završava u Zagrebu, velike koalicije HRVATSKA RASTE i DOMOLJUBNA KOALICIJA protive se regionalizaciji i decentralizaciji države, stranke poput ORAHA, ŽIVOG ZIDA i MOSTA zalažu se za ukidanje Međimurske županije, dok REFORMISTI jedini u Hrvatskoj snažno podupiru Međimurje kao zasebnu regiju sa tri puta većim proračunima međimurskih gradova i općina.

Kandidati REFORMISTA za Sabor Republike Hrvatske ljudi su s biografijama koji su do sada u svom političkom ali i radnom vijeku dali konkretne i mjerljive rezultate. Reformisti, kao ni IDS u Istri, po svoje mišljenje ne moraju ići u Zagreb jer njihovi su kandidati dokazani lideri svoje županije i sjevera Hrvatske.

Jedini istinski lider Sjevera koji zna što je potrebno Međimurju i kako to realizirati je Radimir Čačić.

Čačić je jedini političar koji je iza sebe ostavio mjerljive rezultate, političar koji je znao kako izgraditi autoceste, kako modelom javno-privatnog partnerstva izgraditi škole i školske sportske dvorane, kako uvesti besplatan prijevoz za srednjoškolce, kako uvesti POS stanogradnju, kako iznaći rješenje za otpis duga vojarne u Čakovcu.

Političar je to koji će znati kako povezati Čakovec sa Zagrebom vlakom za samo 50 minuta, kako izgraditi prijeko potreban sustav navodnjavanja za čitavo Međimurje, kako riješiti pitanje rasterećenja prometa i prometnog povezivanja, kako poreznom politikom utjecati na povećanje plaća u sektoru gospodarstva, kako zabranom rada na određeno vrijeme osigurati normalnu egzistenciju velikom broju privremeno zaposlenih.

To je političar koji će svojim znanjem, energijom i autoritetom snažno utjecati na buduću Vladu po pitanju realizacije projekata od značaja za naše Međimurje!

Zamjenica međimurskog župana i kandidatkinja REFORMISTA na listi za hrvatski Sabor Sandra Herman kao dugogodišnja prosvjetna djelatnica i ravnateljica škole te osoba za vrijeme čijeg je predsjedanja Međimurskom turističkom zajednicom učinjen značajan iskorak u razvoju i promociji novih turističkih proizvoda te povećanju broja noćenja kao zastupnica u hrvatskom Saboru najviše će se zalagati za:

Promjenu sustava obrazovanja i uvođenje obaveznog srednjoškolskog obrazovanja, kvalitetan razvoj visokoškolskog obrazovanja te povezivanje obrazovanja sa sektorom gospodarstva u svrhu povećanja konkurentnosti i plaća na tržištu rada.

Za opstanak malih područnih škola čije ukidanje, u postojećem sustavu totalne centralizacije, ne znači povećanje standarda i kvalitete obrazovanja u matičnim školama, već zaposlene u našim školama ostavlja bez posla a male sredine bez često jedinog centra društvenog života, a međimurski penez opet bi završio u nečijem tuđem žepu.

Za adekvatna prava i plaće zaposlenima u odgoju i obrazovanju u usporedbi sa ostalim zaposlenicima u javnom sektoru.

Za puno veće i sustavno organizirane potpore skupinama u nepovoljnijem položaju osobito djeci s poteškoćama, njihovim roditeljima i osobama s invaliditetom. Sustav potpore i pomoći mora biti kontinuiran i riješen na nivou države a ne prepušten kratkoročnim projektima udruga civilnog društva i skromnim proračunima jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Za bolji položaj i promjenu statusa udomitelja.

Za izgradnju škola i školskih sportskih dvorana modelom javno-privatnog partnerstva te obavezno uvođenje jednosmjenske nastave i produženog boravka.

Za još jači razvoj međimurskog turizma potporama iz državnog proračuna potpunim sufinanciranjem projekata javnog i privatnog sektora odobrenih od strane EU fondova iz državnog jamstvenog fonda.

– Drage Međimurke, dragi Međimurci, dajte svoj glas listi broj 6. jer glas za REFORMISTE glas je za NAŠE MEĐIMURJE! – Sandra Herman.

Najnovije