Romi iz Kotoribe od Kajtazija traže pomoć oko legalizacije objekata

Na poziv članova Vijeća romske nacionalne manjine Općine Kotoriba to je mjesto u subotu, 24. posjetio dosadašnji saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi.

U prostorijama općine dočekali su ga članovi Vijeća predvođeni novim predsjednikom Nenadom Oršošem i zamjenik načelnika Općine Kotoriba Roberto Ujlaki. Nenad Oršoš prezentirao je Kajtaziju probleme s kojima se susreću Romi u Kotoribi. Posebno je izdvojio problem legalizacije objekata, njih 45 u romskom naselju. Očekuje da se nešto pokrene po tom pitanju i konačno stvari počinju rješavati.

Kako je mnogo romskih obitelji kupilo stare kuće unutar naselja nada se da će Kajtazi pomoći oko sufinanciranja adaptacije istih. Prema zadnjem popisu stanovništva u Kotoribi živi 320 mještana romske nacionalne manjine. Veljko Kajtazi kazao je da je upravo kotoripsko romsko naselje bilo među prvima koje je posjetio prije 4 godine.

Upoznat je s problemima s kojima se susreću žitelji 80-tak takvih naselja u Hrvatskoj. Za vrijeme mandata u protekle 4 godine uz njegovu je pomoć legalizirano je 1.200 objekata, izgrađeno je 5 društvenih domova, nekoliko vodova, asfaltirane su ceste i izgrađena rasvjeta. Putem javnih radova posao je dobilo više od 2 tisuće Roma.

– Moram pohvaliti odličnu suradnju s općinskim načelnikom Ljubomirom Grgecom gdje smo u više navrata zajedno pokušali realizirati neke projekte. Nažalost, dosadašnji predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine nije bio zaintereiran za rješavanje istih i tu leži najveći problem.

Uvjeren sam da ćemo s novim predsjednikom to promijeniti i početi raditi na konkretnim stvarima za što imamo i potporu načelnika te njegovih suradnika – rekao je Kajtazi. S njim je u pratnji bilo i tridesetak mještana iz naselja Parag koji su kazali kako podržavaju upravo Kajtazija na parlemantarnim izborima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije