Pokretanje gospodarstva moguće samo putem jakog poljoprivrednika!

Iskustva međimurskih poljoprivrednika pokazuju nam kakve je teške posljedice na hrvatsku, a posebno na međimursku poljoprivredu, ostavila poljoprivredna politika dosadašnje Vlade.

Premale i rascjepkane parcele, problemi navodnjavanja, neizvjesnost poljoprivredne proizvodnje, spora administracija, velika birokracija i neinformiranost službenika zaduženih za poljoprivredni resor samo su neki od problema koje navode naši poljoprivrednici. Oni su i u ovim otežanim uvjetima s teškom mukom uspjeli uspješno poslovati boreći se svakodnevno sa vjetrenjačama koje je Kukuriku koalicija donijela.

Neuređena, a vrijedna zemljišta zjape prazna, a međimurski poljoprivrednici, razočarani trenutnom situacijom, mole pomoć i apeliraju na novu vlast da napokon napravi uređeni sustav poslovanja koji će pomoći poljoprivredniku da se razvija, raste i uništi jaki uvoznički lobi koji je dosad uništavao njega.

Uspješni međimurski poljoprivrednici vjeruju u program Domoljubne koalicije

Domoljubna koalicija uvidjela je probleme s kojima se poljoprivrednici suočavaju te je u svoj program uvrstila i strateške ciljeve hrvatske poljoprivrede za ostvarenje kojih je prvo potrebno donijeti potrebne zakone i druge odluke koji će pokrenuti proces nužnog okrupnjavanja postojećih poljoprivrednih površina u vlasništvu hrvatskog seljaka.

Kako bi na najbolji mogući način pomogli poljoprivrednicima u prvoj godini mandata Domoljubna koalicija će napraviti tri velika investicijska projekta, među kojima je i, za međimurske poljoprivrednike najvažniji, projekt navodnjavanja i odvodnje te projekt gradnje 8 hidrocentrala. Međimurje leži na dvije rijeke i ima dva akumulacijska jezera, potencijali koje do sad nacionalna i županijska vlast nisu znali iskoristiti.

Okrupnjavanjem poljoprivrednih parcela međimurskim poljoprivrednicima će se omogućiti racionalnije poslovanje što će na kraju pomoći i njima da povuku što više sredstava iz europskih fondova i iskoriste sve potencijale članstva u Europskoj uniji. Pokretanje gospodarstva kako u Hrvatskoj, tako i u Međimurju, moguće je samo putem jakog poljoprivrednika, poduzetnika, obrtnika izvoznika i redovito i dobro plaćenog radnika.

Poljoprivreda je uspavani resurs Međimurja, ali obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i tvrtkama nemoguće je postići europsku razinu konkurentnosti sa dosadašnjom politikom kojom se vodila ova nacionalna i županijska vlast. Poljoprivreda svugdje, a posebno u Međimurju, ima najveći potencijal rasta zbog velikih neiskorištenih resursa, kojih u našem malom Međimurju ne nedostaje.

Potrebno je samo odabrati ljude koji će se tim mislima voditi i koji će uz naše poljoprivrednike biti onaj prvi pokretač razvoja koji će donijeti bolju budućnost za ovaj marljivi kraj.

Najnovije