Bala krenula za Zagreb, nakon 50 metara inspektor zaustavio kolonu!

Gradonačelnik Goran Habuš, kao što je i najavljeno, krenuo je prema Zagrebu, točnije, Ministarstvu zaštite okoliša i prirode u kojoj je smješten i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Cilj je prosvjed ‘Dosta je zavlačenja!’ kojim se želi utjecati na MZOP kako bi problem varaždinskih bala bio što prije rješen.

Prosvjed u stopu prati Varazdinski.hr.

> Najava prosvjeda ‘Dosta je zabušavanja!’

Iako je kolona krenula za Zagreb, zaustavljena je nakon 50 metara od strane inspektora zaštite okoliša Zdravka Barjaktarevića.

> U Zagreb bez bale

Naime, potrebno je utvrditi može li se bala uopće prevoziti i dok se to ne utvrdi kolona neće moći krenuti zajedno s balom.

Ispred MZOP-a bit će održan prosvjed na kojem će gradonačelnik Habuš javnost upoznati s najnovijom situacijom rješavanja problema bala u Varaždinu.

Prije kretanja obratio se novinarima.

– Okupili smo se danas u Brezju zbog prosvjeda ‘Dosta je zavlačenja!’ kako bismo upozorili nadležne na činjenicu da nakon 2 godine nakon što smo ispunili sve što je ministarstvo tražilo od nas, što je fond tražio od nas, dođemo do sufinanciranja od 60 posto. Ovdje smo da riješimo najveći problem Varaždina, bale na uazu u grad, a došli smo u situaciju gdje nas fond želi vratiti u 2012 godinu. Nedopustivo je da se netko na takav način poigrava s građanima Varaždina. Ja ovdje predstavljam 47 tisuća građana, ova bala ovdje predstavlja 110 tisuća tona bala u Brezju, i na simboličan način danas ćemo u Zagrebu poslati poruku svima koji su nadređeni da nam je dosta, da je dosta bilo zavlačenja i da očekujemo od ove vlade, u koju još uvijek vjerujem, da će taj problem riješiti u najkraćem mogućem roku – izjavio je gradonačelnik Habuš tik prije kretanja kolone.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije