Iskazala se Općina Štrigova: Učenicima kupili radne udžbenike

Općina Štrigova prepoznala je svakidašnjicu i izašla u susret roditeljima koji imaju školsku djecu, te im sufinancirala troškove školskih knjiga.

Sa 20.654 kune sufinancirala je kupnju radnih udžbenika za sve učenike, a u sklopu projekta Međimurske županije koja besplatno osigurava kupnju svih udžbenika, ne i radnih. Sa 5.050 kuna pomogla je kupnju radnih udžbenika za niže razrede.

Općinski načelnik Stanislav Rebernik, kaže kako će općina novce osigurati kroz općinski proračun, a vrlo mu je važno da se roditelji oslobode troškova i da djeca mogu učiti iz novih udžbenika.

– Naime, Županija kupuje radne udžbenike, ali djeca u njih ne smiju ništa pisati, odnosno ako pišu, trebaju na kraju školske godine sve izbrisati. Obzirom da sam ja i školski ravnatelj i općinski načelnik vrlo dobro poznajem situaciju, te sam predložio, a Općinsko vijeće je prihvatilo, da mi omogućimo kupnju radnih udžbenika, kako bi djeca u njih smjela pisati.

Naime, malo nelogično zvuči da imaš nešto besplatno, a ne smiješ koristiti kako želiš. Ovako smo uklonili sve zapreke i djeca slobodno pišu i ne moraju vraćati radne udžbenike, pojašnjava Rebernik, čiji su prijedlog i odluku svi roditelji iskreno prihvatili i pohvalili.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije