Predrag Kočila: ‘Građani prijavili štetu od poplava, no isplate neće biti’

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca nezavisni vijećnik Dr.sc. Predrag Kočila, dr.vet.med. zatražio je pismeni odogovr na pitanje kada će prijavitelji štete od elementarnih nepogoda (poplave tijekom 2014.) s područja Grada Čakovca dobiti isplaćena sredstva za ublažavanje posljedica štete nastale od elementarnih nepogoda.

Nakon što je Kočila dobio odgovor iz Grada kaže kako isplate šteta neće biti, iako su tražitelji odšteta morali donijeti i dokumentaciju i kupiti biljege za 70 kuna na katastru. – Imali su troškove, a isplate neće biti što se da iščitati u odgovoru iz Grada, kaže Kočila.

‘Prijaviteljima štete od elementarne nepogode – poplave tijekom 2014.godine, s područja Grada Čakovca, neće biti isplaćena sredstva pomoći za ublažavanje posljedica štete od elementarnih nepogoda.

Prema Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda (NN 73/97) o dodjeli sredstava iz proračuna Republike Hrvatske za ublažavanje posljedica štete od elementarnih nepogoda odlučuje Sabor ili Vlada RH. Vlada RH je na svojoj 237. sjednici donijela Odluku o dodjeli žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih u rujnu i listopadu 2014.godine.

Prema navedenoj Odluci, Gradu Čakovcu nisu odobrena sredstva iz državnog proračuna za isplatu pomoći oštećenicima. U periodu očekivanja Odluke Vlade, o dostupnim informacijama o mogućoj isplati pomoći Grad Čakovec je također obavještavao prijavitelje štete objavom obavijesti na web stranici, odgovoreno je vijećniku iz Grada’, napisali su u odgovoru iz Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije