Zbog Međimurja u sabornici zaiskrilo između Sunčane i Zorana

Nakon što su prošli tjedan odradili izvanrednu sjednicu, saborski zastupnici jučer su se okupili i na redovnoj sjednici. Početak je tradicionalno obilježilo aktualno prijepodne na kojem zastupnici postavljaju pitanja premijeru i ministrima. Ovo je ujedino i zadnje aktualno prijepodne u ovom mandatu, s obzirom da se očekuje raspuštanje Sabora sljedeći petak, odnosno 25. rujna.

Da se ipak radi o zadnjem aktualnom prijepodnevu i zadnjoj mogućnosti da zastupnici postavljaju uživo pitanja premijeru i ministrima dokazuju brojna pitanja. Kako javlja Tportal.hr HDZ-ova saborska zastupnica Sunčana Glavak pitala je premijera Zorana Milanovića zašto je cijena septičke jame dva put skuplja na obnovljenim područjima u Gunji nego u Međimurju. Pritom je podsjetila na najamninu koju za svoje ministarstvo plaća ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović.

‘U tome nema ništa nezakonito niti transparentno. Šta je on unajmio i kako je unajmio, je li to povoljno ili nepovoljno, o tome se uvijek može i treba razgovarati. Ali jedno je ključno, tu nitko nije ništa ukrao’, odgovorio je Milanović o Zmajloviću, nakon čega se dotaknuo i cijene septičke jame.

‘Ako je nešto u Međimurju jeftino, to je zato jer nema HDZ-a blizu da provodi javne natječaje. Nema ga, ni u Čakovcu, ni u županiji, nigdje. Kaj nije to točno, ve? Sam vu pravu. Ja volim tu kulturu, volim svaku hrvatsku kulturu, ali ta mi je naročito draga jer je radna, skromna, rade za male plaće, svi rade, raste izvoz, raste industrijska proizvodnja, nema HDZ-a’, kazao je Milanović.

Hrvatska je uređenija nego ikada, nastavio je Milanović. ‘Ovdje vas je Arsen Bauk davio kao boa sa podacima što je sve napravljeno. ali boa nije otrovna, pazite, boa nije otrovna. Nije on Arsen, on je boa. I to mora biti, i to jest’, kazao je Milanović i izazvao smijeh zastupnika.

Repliku je imala i Sunčana Glavak. ‘Gospodine predsjedniče Vlade, ono što raste najviše u Hrvatskoj jest vaš ego. Ono zbog čega su reći sram vas bilo to je što ste rekli da je u Međimurju sve nisko i nasmijali ste se svim građanima Međimurja koji imaju vrlo niske plaće i koji vrlo skromno žive. Sram vas bilo. Sram vas bilo’, rekla je Glavak, piše Tportal.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije