Kotoriba: Poznati dobitnici priznanja, no kriterije treba mijenjati

Na temelju prijedloga općinskog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Općinsko vijeće Kotoribe na svojoj je sjednici održanoj 10. rujna donijelo odluku o ovogodišnjim dobitnicima.

Na svečanoj sjednici koja će se uz Dane općine održati u petak, 18. rujna prinanja će dobiti četiri pojedinca i dvije udruge. Zahvalinicu za izniman sportski uspjeh u 2015. godini dobiva Marko Horvat učenik sedmog razreda OŠ Jože Horvata i član SRD-a Som, medalje će primiti Antun Zvonimir Brkljačić i Drago Filipašić za dugogodišnji uspješan rad u SRD-u Som, Josip Horvat za dugogodišnji rad u UDVDR-a ogranak Kotoriba i Mažoretkinje Kotoribe za 10 godina uspješnog rada. Općinsku plaketu za 40 godina rada i djelovanja dobit će KUD Kotoriba.

Kao i svake godine tako i ove vijećnici i izvršna vlast su raspravljali o Pravilniku i kriterijima prema kojim se određuju vrste priznanja koji sudeći prema raspravi treba što prije posložiti i mijenjati. Neki zamjeraju što se priznanja ponavljaju i umanjuju od prije dobivenih i što predlagatelji u kandidaturi odmah ističu za koju nagradu je netko predložen. To bi prema kriterijima trebalo odrediti Povjerenstvo.

Tako dugo dok se će se svi držati one “ja se nam nikome zameril” ovakve će se situacije ponavljati iz godine u godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije