U Općini Štrigova veći prihodi od poreza na dohodak i poreza tvrtku

Općina Štrigova izradila je Izvješće o izvršenju općinskog proračuna za prvih šest ovogodišnjih mjeseci. Prihodi su ostvareni u iznosu od 1.570.926 kuna ili sa 33,74 posto u odnosu na izvorni plan proračuna od 4.656.000 kuna. Rashodi su ostvareni u iznosu od 1.018.784 kune ili sa 37,23 posto.

U Općinskoj upravi kažu kako se proračun punio manjim intenzitetom, te da se njegovo snažnije punjenje očekuje u drugom polugodištu godine, premda je izvjesno da svi planirani prihodi neće biti ostvareni. Znatno veći prihodi ostvareni su od poreza na dohodak i poreza na tvrtku, a rezultat je to primjene Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave, jer Općina Štrigova odnedavno pripada u potpomognuta područja, te joj se sada u raspodjeli poreza pripada 88 posto, dok je ranije to bilo 56,50 posto.

Općinski načelnik Stanislav Rebernik, vjeruje kako će uskoro biti bolje, jer od iduće godine početi će vađenje plina s triju bušotina na području štrigovske općine, što znači i redoviti novčani priliv u općinsku blagajnu.

Rebernik kaže kako s obzirom na stalno smanjivanje plinske rente, sigurno to neće biti “financijski preporod općine“, ali će bitno popraviti financijsku sliku i stanje općinskog proračuna, te omogućiti nove investicije i aktivnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije