FOTO: Savjesnost ljudi omogućava funkcioniranje općine i njezinog vijeća

>> Štrigovske noći (Petak, 17.7.2015.)

Općina Štrigova u petak je proslavila svoj Dan općine, a središnji društveno-politički i kulturni dio proslave bio je održavanje Svečane sjednice Općinskog vijeća, koju je, nakon što su Stridone pojačane vokalima iz KUD Sveti Jeronim, izvele “Lijepu našu”, otvorio i nazočne srdačno pozdravio Ivan Frlin, predsjednik vijeća.

>>> Fotogalerija – Štrigovske noći, petak 17. srpnja 2015.

U prigodnom nagovoru, Frlin je kazao kako Općinsko vijeće nema većinsku stranku niti koaliciju, ali funkcionira dobro, što pokazuje koliko su vijećnici savjesni kada su u pitanju važne odluke za dobrobit ljudi.

Općinski načelnik Stanislav Rebernik, pak je pozdravivši okupljene, među kojim asu bili međimurski župan Matija Posavec sa suradnicima, njegova zamjenica Sandra Herman, saborska zastupnica Nadica Jelaš, te načelnici i njihovi zamjenici iz hrvatskih i slovenskih susjednih općina, središćanski gradonačelnik Dražen Srpak sa suprugom, zamjenik čakovečkog gradonačelnika Romano Bogdan, te predstavnici klubova i udruga, prvo naglasio kako su klizišta ogroman teret na leđima općinskih čelnika i žitelja.

Pohvalio je napore ŽUC-a u saniranju klizišta uz županijske ceste, te zavapio za pomoć kod sanacije općinskih prometnica. Kazao je Rebernik, kako su vinogradarstvo i turizam grane uz koje se veže i dalje će se vezivati razvoj općine, potom su tu kultura, šport i malo poduzetništvo.

Kao važan izvor sredstava u općinskom proračunu Rebernik je spomenuo naknade koje će se dobivati kada će započeti eksploatacija plina iz bušotina koje su za sada spojene na razini županije, a potom će biti i na plinovod prema Molvama.

– Ne cvatu nam ruže, ali smo poželjna i perspektivna sredina, naglasio je Rebernik, zahvalivši svima koji pomažu u radu i funkcioniranju Općinske uprave, Vijeća i Mjesnih odbora te ostalih institucija. Načelnik Rebernik posebno je zahvalio obitelji Rajka Cmrečnajka što je za ovu prigodu besplatno dala prostorije, a obitelji Vladimira Horvata na doniranom vinu za goste i uzvanike.

Svi sudionici Svečane sjednice zadržali su se na prigodnom druženju, gdje se razgovaralo o svakidašnjim problemima, ali i o lijepim stvarima koje se događaju u međimurskoj prijestolnici vrsnih vina i radišnih ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije