Potpredsjednik Vlade i župan potpisali ugovor vrijedan više od pola milijuna kn

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i župan Međimurske županije Matija Posavec potpisali su ugovor o sufinanciranju po Programu održivog razvoja lokalne zajednice.

Naime odobreni su projekti koji će se sufinancirati u 2015. godini, među kojima je i jedan kapitalni za Međimursku županiju, nastavak ulaganja, točnije završetak radova na Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec. Tako je župan Posavec potpisao ugovor u vrijednosti od 559.000,00 kuna, izrazio zadovoljstvo što će se ovim sredstvima zaključiti vrijedan projekt ulaganja u međimursko obrazovanje te dodao kako je ovo već ujedno treća godina u kojoj ministarstvo svojim programima prati ovaj projekt.

Napomenuo je i kako se u Programu održivog razvoja lokalne zajednice ističu još četiri međimurske općine. Naime Općini Pribislavec sufinancirat će se rekonstrukcija dječjeg vrtića s 339.000,00 kuna, baš kao i Općini Donja Dubrava u vrijednosti 162.000,00 kuna, u Općini Štrigova s 240.000,00 kuna potpomognut će se nadogradnja sportske građevine, dok u Općini Selnica izgraditi pješačko biciklistička staza vrijedna 213.000,00 kuna.

Sveukupno, ovime je u Međimursku županiju za razvoj lokalne zajednice ušlo više od milijun i pol kuna, sve s ciljem poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne te gospodarske infrastrukture, vodeći pritom računa o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti i neovisnosti.

Potpredsjednik Vlade RH pak je pritom pohvalio sve međimurske projekte koje će sufinancirati te predstavio Fond za sufinanciranje projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije