Ivo Josipović gost MDS-ove tribine: Pričao, ali i zasvirao klavir

Međimurski demokratsko savez nastavio je s održavanjem Javnih tribina na kojima gostuju poznate javne osobe iz Republike Hrvatske.

Nova tribina je održana u ponedjeljak, 15. lipnja, a otvarajući istu predsjednik MDS-a Željko Pavlic izrazio je zadovoljstvo time što je gost MDS-a dr. Ivo Josipović, bivši predsjednik Republike Hrvatske, a odnedavno predsjednik novoformirane političke stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez i što će Međimurje biti među prvim sredinama u Hrvatskoj gdje će Josipović predstaviti svoj program.

Nakon dr. Ljube Jurčića, poznatog ekonomskog stručnjaka i dr. Roberta Podolnjaka, profesora ustavnog prava, MDS je organizirao tribinu čiji je cilj upoznati međimursku javnost s aktualnostima na hrvatskoj političkoj sceni. Na ovaj način MDS se bori i protiv informativne provincijalizacije i marginalizacije sredina koja su udaljena od centara moći.

Predsjednik stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez dr. Ivo Josipović u svom je izlaganju upozorio na dubinu krize u kojoj se nalazimo i činjenicu da postojeće politike ne nalaze odgovor na nju. Istaknuo je da su nedostatak vizije i hrabrosti onih koji stvarno odlučuju, u politici, ali ne samo u njoj, korupcija i narušen sustav vrijednosti, u temeljima problema koje imamo.

Josipović izdvojio je i nekoliko bitnih uvjeta za izlazak RH iz krize u kojoj se nalazi: novim izbornim zakonodavstvom dati priliku novim politikama i političarima koji će služiti narodu, a ne svojim interesima, gospodarstvu su potrebne strukturne promjene u cilju aktivne uloge u digitalizaciji-četvrtoj industrijskoj revoluciji, treba smanjiti troškove i povećati kvalitetu javnih usluga, Hrvatsku treba korjenito regionalizirati i decentralizirati.

Osvrnuo se i na činjenicu da su plaće radnika u Međimurskoj županiji najmanje u Hrvatskoj, rekavši da bez stručnog, dobro plaćenog i poštovanog radnika nema dugoročnog uspjeha, ni za poduzetnike, ni za društvo. Nakon uvodnog dijela posjetitelji tribine imali su priliku postavljati pitanja Josipoviću koju su i iskoristili, a Ivo je iskoristo priliku što je u dvorani bio klavir, pa je posjetiteljima tribine i odsvirao nekoliko melodija, među njima i nekoliko međimurskih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije