Ravnateljica DV Kotoriba Biserka Horvat više neće obavljati tu funkciju

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kotoriba vijećnici su jednoglasno prihvatili izvješće o radu i poslovanju Dječjeg vrtića Kotoriba za 2014. godinu.

Ravnateljica predškolske ustanove Biserka Horvat u opširnom izvješću napomenula je kako je rad u vrtiću organiziran u dvije odgoojne skupine – mlađu mješovitu i stariju odgojnu skupinu, a djeca obiju skupina polaznici su cjelodnevnog 10-satnog programa. Na kraju prošle godine u svakoj je skupini bilo po 22-je djece s kojima je radilo 5 zaposlenih odgajateljica na puno radno vrijeme i jedna na pola radnog vremena te jedna osoba na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

Mjesečna ekonomska cijena vrtića iznosi 1.375 kuna, od čega 60 posto financira Općina Kotoriba, a 40 posto roditelji. Od investicija navela je zamjenu dotrajalu stolariju, dok je u planu dogradnja i adaptacija prostora kako bi se stvorili uvjeti za otvaranjem još jedne skupine jasličkog uzrasta za što postoji ineters kod roditelja.

Vijećnik Ivan Kos upitao je ravnateljicu koliki je dug Općine prema vrtiću i gdje je zapelo oko angažiranja logopeda jer potreba za time postoji. Horvat je odgovorila kako je unatoč dugu od dvije rate, vrtić pozitivno poslovao, a što se tiče logopeda kazala je da je uložila velike napore u traženju osobe koja bi radila u vrtiću s djecom, međutim zbog nedostatka logopeda u tome nije uspjela.

Kos je predložio načelniku Ljubomiru Grgecu da se dug (cca 70 tisuća kuna) usmjeri u kapitalne investicije ili pak smanji ekonomska cijena vrtića. Horvat je na kraju zahvalila svima na povjerenju i pomoći, a kako joj u lipnju ističe mandat kazala je da se više neće javiti na raspisani natječaj za ravnateljicu kotoripskog vrtića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije