Peticija protiv kamionskog prometa ide na sve važne adrese

Na 79. sjednici Kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće, odlučeno je da se peticija protiv teretnog prometa na državnoj cesti D 209, koju je potpisalo 617 žitelja naselja Slemenice, Žiškovec, Štrukovec, Sitnice i Murskog Središća, uputi na adrese; predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH, Ministarstva vanjskih poslova RH, Ministarstva unutarnjih poslova RH i Hrvatskih cesta.

Cilj slanja dopisa peticije je još jednom upozoriti sve njih na neodrživost odvijanja kamionskog prometa kroz ova naselja i poduzimanje konkretnih mjera da se tome stane na kraj zbog sigurnosti i zdravlja ljudi.

Kolegij je odlučio financirati izradu jedne klupe u filjalnoj crkve svete Ane u Hlapičini u iznosu od 7.800kuna, te pomoći župnom Caritasu sa 2.000 kuna kao pomoć siromašnim i potrebitim ljudima u gradu. Predsjednika Gradskog vijeća mr.sc. Miljenka Cmrečaka dr. vet. med., kolegij je zadužio da za potrebe grada obavi pripreme za izradu Zelenog plana u svrhu i cilju zaštite krajolika uz rijeku Muru, kao i drugih prirodnih vrijednosti na području grada.

A komunalni redar Dragutin Belše pak je zadužen za šljunčanje staze odnosno prilaza skeli Fusek na rijeci Muri kod Murskog Središća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije