Međimurski HDZ “drvljem i kamenjem” po Sanji Krištofić uoči nedjeljnjih izbora

U međimurskom HDZ-u kandidaturu SDP-ove Sanje Krištofić za načelnicu općine Strahoninec smatraju ne vjerodostojnom, odnosno čudnim političkim spinom povratka istrošenie osobe, koja nije uspjela nigdje drugdje i sada svoju rehabilitaciju traži ponovo preko politike, rečeno je na današnjoj stranačkoj konferenciji na kojoj su govorili predsjednik međimurskog HDZ-a, Darko Horvat i Vladimir Lepen, predsjednik općinske organizacije HDZ-a u Strahonincu.

Tako predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat smatra ne prihvaćanje općinskog proračuna i podnošenje kaznene prijave protiv bivšeg načelnika potpuno nepotrebnim i neutemeljenim. Nedjelji izbori, tvrdi Horvat, građane Strahoninca će koštati 200.000 kuna, a Županiju dodatnih 200.000 kuna.

– U Međimurskoj županiji, tvrdi Horvat, bez obzira na prejudiciranje pojedinih stvari koje su se događale u prošlom vremenu, vezane uz bivše članove HDZ-a nitko od današnjih članova ove stranke nema nikakvu kaznenu prijavu niti se protiv koga vodi bilo kakav sudski proces, dok s druge strane u SDP-u ne postoji netko tko nema aktualnu presudu o sukobu interesa. Jedna od njih je i kandidatkinji za načelnicu Općine Strahoninec, Sanja Krištofić, što je i utvrdilo povjerenstvo za sukob interesa zbog njezina obnašanja dužnosti člana Nadzornog odbora u Međimurskim vodama i Upravnom vijeću Centra za socijalnu skrb.

Stoga, nastavlja Horvat, pitamo se otkuda joj, prije svega moralno pravo da uz sve probleme koje ima i s privatnim biznisom u koji je uključena sa svojim suprugom, obavlja dužnost načelnice u Strahonincu i da ponovo pod okriljem javnog interesa prima, ne nekakvu simboličnu naknadu, kakvu je primao dosadašnji načelnik, nego plaću od 7 500 kuna, niti pak bi želio u ovom trenutku povezivati je s nekim drugim imenima koja u samom Strahonincu slove kao osobe koje su koristeći svoj politički položaj rješavale probleme, na sebi svojstveni način.

Vladimir Lepen, predsjednik Općinskog HDZ-a i kandidat na listi za Općinsko vijeće koja podržava Franju Lehkeca kazao je da je jedina svrha rušenje bivšeg načelnika i proračuna bila sadašnja nezaposlenost Sanje Krištofić i želja SDP ponovno dođe na vlast u Strahonincu kojim su vladali punih 20 godina. Stoga im je nakon proteklih redovnih izbora bilo nezamislivo da u Strahonincu ne mogu vladati punim plućima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije