Mrsić u Međimurje donio dobre vijesti za zapošljavanje mladih

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić upozorio je da u statističkim podacima o broju zaposlenih osoba koje je objavio Državni zavod za statistiku nedostaje 60.000 ljudi!

– Gledajući odnos umirovljenika i osiguranih osoba, nama je relevantan podatak koji ima Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, a njegovi se podaci od onih koje je iznio DZS razlikuju za 60.000 osoba. Ovaj tjedan sjest ćemo s DZS-om i vidjeti zašto tih 60.000 osoba koje su radnom odnosu nije registirirano i kod njih – najavio je ministar Mrsić.

Podsjetimo, DZS je objavio da je u siječnju 2015. godine Hrvatska imala 1,29 milijuna zaposlenih. Ministar je u Prelogu i Čakovcu govorio i o mjeri “Garancija za mlade”. Mladoj osobi u roku od četiri mjeseca od prijave u HZZ ponudit će se zaposlenje, naukovanje, vježbeništvo ili dodatno obrazovanje.

– Izmjenama zakona o doprinosima na plaću omogućili smo poslodavcima da će, ako zaposle mladu osobu na neodređeno vrijeme do njenog 30. rođendana, biti oslobođeni plaćanja doprinosa na plaću bruto II., pa će plaćati 17,2 posto manje kroz pet godina. Na neto plaću od 5000 kuna to je 1800 kuna mjesečno – rekao je ministar Mrsić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije