M. Subotica: Pitanja čitatelja – izgradnja sportskog objekta i povrat poreza

Kako smo primili dva pitanja čitatelja za Općinu Mala Subotica, potražili smo odgovore kod načelnika Vladimira Domjanića, a iste donosimo niže.

Prvo pitanje: Čitatelj pita što je s navodnom izgradnjom sportskog centra kod malosubotičke škole i o čemu se točno radi?

Odgovor: Izgradnja sportskog centra iza Osnovne škole T. Goričanca M. Subotica nije nova ideja. O tome se priča već dugo godina, međutim nitko se nije do sada ozbiljno time bavio. Istina, to je ozbiljna i velika investicija koju Općina svojim prihodima ne može realizirati. Otvaranjem mogućnosti povlačenja sredstava iz EU fondova zacrtali smo cilj da u narednih 4-5 godina to i realiziramo. Obzirom da uz Školu već postoji sportska dvorana i igralište za “male” sportove, u planu je izgradnja nogometnog stadiona sa svim pratećim sadržajima kao i neki drugi sadržaji.

Drugo pitanje: Čitateljica pita da li je istina da je Mala Subotica područje od posebne državne skrbi? To me zanima zbog povrata poreza.

Odgovor: Što se tiče ovog pitanja, odgovor se nalazi na općinskim web stranicama. Evo kratkog uvoda:

Poziv mještanima da podnesu porezne prijave za povrat poreza
Obavještavaju se mještani, da je Općina Mala Subotica od 1.1.2014. godine razvrstana u II. skupinu po stupnju razvijenosti prema posebnom propisu o regionalnom razvoju Republike Hrvatske. Više pročitajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije