Darko Horvat županu: Osudite namjeru Josipovića o ukidanju županije

HDZ Međimurske županije uputio je otvoreno pismo županu Matiji Posavcu (HNS) i svim strankama koje podupiru Milanovićeva kandidata Ivu Josipovića.

Pismo predsjednika HDZ-a Međimurske županije Darka Horvata u cjelosti prenosimo u nastavku.

Poštovani gospodine župane,

prilikom izjašnjavanja o Deklaraciji o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Međimurske županije u kojoj se nedvosmisleno navodi da se njom žele preduhitriti sve najave regionalnog preustroja Hrvatske u smjeru objedinjavanja sjevero-zapadnih hrvatskih županija u jednu regiju s centrom u Varaždinu – podržali su je konsenzusom svi vijećnici u Županijskoj skupštini bez obzira na stranačku pripadnost.

U Deklaraciji stoji da Međimurska županija mora zadržati status županije – regije. Prema Deklaraciji, neprihvatljiva je svaka podjela na tzv. planska područja koja idu prema smanjivanju ovlasti i ukidanju Međimurske županije.

Danas, međutim, javno podržavate kandidaturu i vodite kampanju Milanovićeva kandidata Ive Josipovića, čiji se program temelji na “regionalizaciji” koja upravo naglašava gašenju naše Međimurske županije!

Tražimo od Vas kao župana, kao i od stranaka koje zajedno s Vama podržavaju Josipovićevu kandidaturu (SDP, HNS, HSU, Hrvatski laburisti – Stranka rada, MDS …), da javno osudite njegovu namjeru ukidanja Međimurske županije.

A ako to niste spremni, ispričajte se Međimurcima i Međimurkama što ste ih na taj način obmanuli i prevarili.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije