Predsjednik Ivo Josipović dan proveo u Međimurskoj županiji

– Svi kažu da to nije neočekivano jer institucionalni okvir koji imamo ne podržava dobre i uspješne gospodarske reforme. Zato i predlažem ustavne promjene jer samo paralelnim djelovanjem u sferi gospodarstva, gospodarskim mjerama i institucionalnim promjenama možemo omogućiti reforme.

To nam govore i primjeri drugih zemalja poput Poljske, Estonije i bogatije Danske – komentirao je u Čakovcu predsjednik Ivo Josipović pad BDP-a od 0,5 posto. Komentirao je i odgodu posjeta premijera Milanovića Srbiji. – Ta je odluka premijera ispravna jer u vremenima kad su narasle tenzije nisu najbolji uvjeti za razgovore.

Imamo uzlazni trend odnosa sa svim susjedima i uvjeren sam da će se trend poboljšanja odnosa sa Srbijom nastaviti, ali ovo je trenutak za stati na loptu i reći da su poruke koje smo čuli od Šešelja poruke zla. Reagirali smo, reagirao je EU parlament i imamo raspravu u Vijeću sigurnosti, ali treba to na odgovarajući način biti prepoznato i u Srbiji – rekao je Josipović.

Predsjednik Josipović u sklopu cjelodnevnog posjeta Međimurju u Centru za kulturu nazočio je trećoj Svečanoj promociji prvostupnika Međimurskog veleučilišta nakon čega je u Soho baru popio kavu i družio se s građanima. Predsjendik je bio gost čakovečke Gimnazije Josip Slavenski gdje je uz Dan škole otvoreni novi, dograđeni dio. Uz predsjednika, međimurskog župana Matije Posavca, biskupa mons. Josipa Mrzljaka, gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača i ostalih uglednih gostiju, na svečanosti je bio i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Josipović svoj posjet Međimurju nastavio obilaskom Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu koji obilježava 35 godina rada, posjetom poduzeću Meiso u Goričanu i druženjem s građanima u Društvenom domu u Podbrestu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije