Čačić u Čakovcu: “Očekujemo pet mandata u Hrvatskom saboru”

U dva mjeseca postojanja u Narodnu stranku – reformiste učlanilo se oko 5000 članova, što je šef stranke Radimir Čačić u Čakovcu ocijenio boljim od očekivanog.

– Pred parlamentarne izbore doći ćemo do 15.000 ljudi, od čega 7000 u III. izbornoj jedinici. Naš bazični cilj su dva do tri zastupnika ovdje, a u ostalom dijelu Hrvatske još toliko. Pet mandata će u Saboru će definirati smjer u kojem će ići Hrvatska. Bitna je promjena smjera jer prema rezultatima ni prošle, a niti ova vlada nisu ni približno zadovoljile – rekao je Čačić.

Vlada je, dodao je, u prvih deset mjeseci, kad je on bio u njoj, barem imala jasnu sliku što treba učiniti. – Povučeno je nekoliko ključnih poteza, a nakon toga se više nije dogodilo ništa! O prošlim vladama nema ni smisla govoriti – rekao je Čačić. Na pitanje kako komentira hrvatsku vanjsku politiku u slučaju Šešelj, kazao je da je dobro je da se reagira i jasno kaže da je Haški sud u potpunosti zakazao.

– Predao se pred jednom dozom iracionalnosti i ludila za koju je Šešelj paradigma. Podržali smo inicijativu Jadranke Kosor u Hrvatskom saboru i inicijativu u EU parlamentu. Vlada Srbija pak se ponaša očekivano i predvidljivo, a to je da Šešelja ne primjećuje. No, morat će reagirati – istaknuo je Čačić uoči osnivačke skupštine reformista za Međimursku županiju, na kojoj je jedina kandidatkinja za predsjednicu bila Sandra Herman.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije