Načelnik Grgec vijećnicima predstavio proračun želja i mogućnosti

Članovi Općinskog vijeća Općine Kotoriba na svojoj su desetoj sjednici pred sobom imali prijedlog najvažnijeg općinskog dokumenta – proračuna za 2015. godinu. Bila je ovo samo rasprava bez donošenja odluke.

Prema riječima predlagača, općinskog načelnik Ljubomira Grgeca (SDP) radi se o proračunu želja i mogućnosti koje su pokušali uklopiti kako bi se zadovoljile potrebe svih Kotoripčana. Prihodi i rashodi planirani su u visini od 10,5 milijuna kuna. Na prihodovnoj strani najviše se očekuje od poreza i prireza na dohodak – 2,6 milijuna i kapitalnih pomoći iz državnog i županijskog proračuna – gotovo 6 milijuna kuna.

Na sjednici je donijet zaključak da vijećnici do 5. prosinca u pisanom obliku mogu načelniku dostaviti svoje prijedloge. Vijećnici Željko Šebeštjan (HSS) i Ivan Kos (HDZ) predložili su da se predvidi 50 tisuća kuna za subvencije u poljoprivredi, a isti iznos Kos je predložio za provođenje natječaja energetske učinkovitosti za stambene objekte.

Predsjednik OV-a Zoran Radmanić (HDZ) imao je dva prijedloga. Da se s 50 tisuća na 90 tisuća kuna povećaju sredstava za pomoć pri uređenju starih i napuštenih kuća te 20 tisuća kuna za objavu monografije o Kotoripskim protokolima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije