Župan Posavec najavio nastavak obnove ceste Kotoriba – Goričan

U ponedjeljak, 24. studenoga u radni posjet Općini Kotoriba stigao je župan Međimurske županije Matija Posavec kojemu su domaćini bili općinski načelnik Ljubomir Grgec, njegov zamjenik Roberto Ujlaki i predsjednik Općinskog vijeća Zoran Radmanić.

Kako u ovo doba godine JLS, pa tako i Županija, planiraju proračun za ovu godinu bila je ovo prilika da čelnici Kotoribe županu predstave prioritete koje su zacrtali u programu za iduću godinu. Načelnik Grgec župana je upoznao s projektima koji su od iznimne važnosti za svekoliki napredak Kotoribe i za koje očekuju pomoći kako s državne tako i županijske razine.

Tu je prije svega nastavak obnove ceste Kotoriba – Goričan, cestovni granični prijelaz Kotoriba – Murakerestur, prodaja zgrade stare škole, proširenje i uređenje Poduzetničke zone Jug te hitna sanacija nasipa uz rijeku Muru na granici s Općinom Goričan kod Gorenjaka gdje je Mura nedavno zaprijetila izlijevanjem.

Načelnik je informirao Posavca kako je izgradnja kanalizacijske mreže u Kotoribi pri kraju. Preostalo je još 300 metara za iduću godinu nakon čega će cijelo naselje imati mogućnost priključka na kanalizaciju. U Poduzetničkoj zoni Jug prodano je 90 posto parcela, a poduzetnicima se ide na ruku s cijenom od 10 kuna po metru kvadratnom i oslobađanjem komunalnog doprinosa.

Međimurski župan pohvalio je rad općinara jer je on vidljiv u svakom segmentu. Rekao je kako je u proračunu ŽUC-a za iduću godinu osigurana stavka za nastavak obnove ceste Kotoriba – Goričan i to na način da je će obnova započeti paralelno s jedne i druge strane. S kotoripske strane predviđena je obnova od kraja Ulice Matije Gupca pa sve do Ribičkog doma Žužičke.

Kako je Županiji bitno otvaranje svakog radnog mjesta obećao je da će se u županijski proračun uvrstiti 100 tisuća kuna za zonu Jug. S Hrvatskim vodama pak je dogovorena sanacija nasipa kako bi se na vrijeme izbjegle moguće neželjene posljedice. Na sastanku je donijet zaključak da Županija kao vlasnik raspiše natječaj za prodaju zgrade stare škole nakon čega će se znati imali li zainteresiranih za kupnju.

Napravljena je procjena prema kojoj zgrada škole vrijedi 660 tisuća kuna. Župan je Kotoripčanima obećao maksimalnu pomoć oko svih investicija, kazavši da je uvijek spremam za razgovor i podržati svaku dobru ideju. Na kraju je otkrio kako je s HŽ-om nakon brojnih apela, postignut dogovor oko vraćanja nekih linija vlakova koje su ukinute.

Iste bi trebale biti uvrštene u vozni red s 1. veljače o čemu će javnost detaljno još biti informirana. Posjet je završen obilaskom mrtvačnice gdje je u tijeku adaptacija zgrade i uređenje oproštajnog trga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije