Kristijan Mavrek iz Čakovca izabran u Predsjedništvo ORaH-a

ORaH (Održivi razvoj Hrvatske) – ogranak Čakovec u ponedjeljak je održao konferenciju za novinare na kojoj je bilo riječi o nedavno održanim unutarstranačkim izborima koji su održani 26.10. (prvi krug) i 09.11. (drugi krug) i to po principu jedan član – jedan glas, a članovi ORaH-a mogli su odabrati način glasovanja (elektronskim ili dopisnim putem).

Svaki član/članica mogao se kandidirati za najviše dvije stranačke funkcije, a nakon što su objavljeni rezultati izbora svaki je član/članica (koji je bio izabran na obje funkcije za koje se kandidirao) morao odabrati jednu od funkcija. Nakon dva kruga izbora ostale su još neke funkcije nepopunjene tako da će biti održan još jedan krug izbora (do kraja 2014.g.).

Kristijan Mavrek (dosadašnji povjerenik ogranka Čakovec) izabran je u Predsjedništvo ORaH-a koje broji ukupno 8 članova iz cijele Hrvatske. Alen Zadravec (dosadašnji zamjenik povjerenika ogranka Čakovec) izabran je za potpredsjednika regionalne organizacije ORaH-a za Središnju regiju (Središnja regija pokriva područje sedam županija središnje i sjeverne Hrvatske i Grad Zagreb), dok je u Predsjedništvo regionalne organizacije ORaH-a za Središnju regiju izabrana Ines Novak.

U Regionalni forum Središnje regije izabrani su Maja Magdalenić i Saša Petričević. Za potpredsjednika ogranka Čakovec izabran je Nikola Švenda, a za članove Gradskog foruma Čakovec Jasmina Pavlic, Franjo Novak i Gorkić Taradi. Iz OraH-a najavljuju da će do kraja godine biti organizirani izbori za muškiog člana Predsjedništva regionalne organizacije ORaH-a za Središnju regiju, predsjednika/predsjednicu i potpredsjednicu ogranka Čakovec te još jednu žensku članicu Gradskog foruma Čakovec.

U narednom razdoblju ogranak Čakovec planira prezentirati ORaH-ove sektorske politike na području poljoprivrede, prostornog uređenja, šumarstva, konoplje, turizma, znanosti i obrazovanja, prometa i prijevoza, te rodne i spolne ravnopravnosti. U planu je osnivanje ogranaka ORaH-a u Prelogu i Murskom Središću. Na sjednici Glavnog foruma stranke održanoj u subotu, 15. studenoga jednoglasno je odlučeno da ORaH podrži predsjedničku kandidaturu Ive Josipovića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije