Dr. sc. Predrag Kočila: Prelaskom R. Bogdana u SDP birači su obmanuti

Romano Bogdan, HNS-ov zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca ovih je dana izašao iz svoje stranke i prešao u SDP, stranku u kojoj mu uz bok na čelnoj gradskoj poziciji stoje i gradonačelnik Stjepan Kovač (SDP) i kolega zamjenik Mario Medved (SDP).

>>> Zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan i 50-tak novih članova prešli u SDP

>>> Hranilović: Jedino moralno bi bilo da Romano Bogdan da ostavku

Reakcije nakon izlaska Bogdana iz HNS-a u ulaska u stranku iz aktualne koalcije, SDP, iz redova HNS-ovaca, ali i nezavisnih vijećnika su jednaka – Romano Bogdan mora ponuditi svoj mandat na raspolaganje HNS-u.

– Temeljem sličnosti programskih politika HNS-a i SDP-a krenuli smo u zajedničku koaliciju, koja bi trebala značiti poštovanje, povjerenje, korektnost, a poticaji koji su evidentno dolazili od strane čelnika Gradskog odbora SDP-a Čakovec i predsjednika Maria Medveda su samo potvrda da se intenzivno radilo na destabilizaciji i rušenju koalicije – rekao je predsjednik HNS-a podružnice Čakovec Nenad Hranilović.

Hranilović je pozvao na legitimnost njegovog ostanka na poziciji zamjenika gradonačelnika te istaknuo: – Otvoreno pozivamo zamjenika gradonačelnika Bogdana da u ime svih onih koji su mu dali povjerenje, kao članu HNS-a te nositelju politike te stranke u Gradu Čakovcu, da ostavku na svoju poziciju te time pokaže upravo tu odgovornost i moralnost. Samo i jedino tada će ovaj prelazak imati konotacije na koje se pozivaju čelni ljudi čakovečkog SDP-a, a ne politikantstva i trgovine kakvim se sada čini.

O prelasku zamjenika gradonačelnika Romana Bogdana iz HNS-a u SDP progovorio je i nezavisni gradski vijećnik dr. sc. Predrag Kočila, koji na stvar gleda iz svoje perspektive.

– Smatram da narod nije izabrao ovu vlast koja je od sada na čelu Grada Čakovca. Narod je izabrao dva člana SDP-a i jednog HNS-a. Ovim prelaskom birači su obmanuti i dovedena je u pitanje legitimitet ove izvršne gradske vlasti.

Kočila je kazao kako je kandidate za čelne pozicije u Gradu istaknula stranka: – Sva su trojica birana po stranačkom ključu, jer je upitno da li bi ikad ijedan od njih sjedio u ovim foteljama da ih nije stranka kadrovirala i bez obzira što su se birale osobe, znamo da to u stvarnosti nije tako.

– HNS po meni trenutno i odmah mora raskinuti koalicijski sporazum, a ne ulaziti u pregovore ili dogovore samo u cilju sačuvanja svojih fotelja, prvenstveno mislim na fotelju direktora Međimurje plina i fotelje u upravnim vijećima i nadzornim odborima.

Nezavisni Kočila ističe kako je vidljivo na zadnjim sjednicama Gradskog vijeća da je SDP razlazom vijećnika iz Hrvatskih laburista sebi priskrbio dvije ruke na Gradskom vijeću, tako da nije upitno funkcioniranje Gradskog vijeća. Isto tako i ja podržavam i podržat ću svaki dobar prijedlog i projekt. – Po meni bi trebalo raspisati nove izbore i ako narod potvrdi trojicu Kovač, Medved, Bogdan kao članove SDP-a imenom i prezimenom za gradonačelnika i zamjenike, neka tako bude.

– Nažalost, narod opet mora plačati svoju ne izlaznost na izbore, jer znamo da uglavnom izlazi stranačka mašinerija kao i preslabo informiranje prije izbora o kandidatima, ne samo o strankama, već konkretno o ljudima koji se kandidiraju, naročito o njihovoj moralnim vrijednostima, istaknuo je svoje gledište nezavisni Kočila.

Dr. sc. Predrag Kočila smatra kako se ipak sada radi o jednoumlju unutar izvršne vlasti i očito o političkoj trgovini i trgovini položajima. – Dakle, ne zanima me ni HNS ni SDP ni njihovi koalicijski partneri, nego još jednom obmanuti narod, kazao je Kočila koji se nadovezao i na političko vodstvo Međimurske županije.

– Ni Romano Bogdan, ni Sandra Herman, koja je također izašla iz HNS-a u Reformiste Radimira Čačića, ne moraju se slagati s načelima stranke u kojoj su trenutno, ali onda umjesto političke trgovine i prelaska u drugu stranku, morali su preći u poziciju nezavisnog kandidata jer su odabrani od strane svoje stranke, ali i glasača koje su svojim činovima obmanuli, zaključio je Kočila prema kojemu nemaju legitimitet ni gradska ni županijska vlast.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije