Z. Vidović i D. Dania na prijamu kod osječkog gradonačelnika

>> Z. Vidović i D. Dania na prijamu kod osječkog gradonačelnika

Mogućnosti gospodarske suradnje kao i suradnje osječkih i međimurskih braniteljskih udruga teme su današnjeg susreta gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića s načelnikom Općine Nedelišće Darkom Daniom i zamjenikom župana Međimurske županije Zoranom Vidovićem.

Blizina Austrije, Slovenije i Mađarske, brze autoceste i željeznička povezanost glavni su aduti uspjeha mnogobrojnih međimurskih industrijskih i poslovnih zona, koje su sve redom popunjene, a i nadalje stižu pisma namjere za dodatnim prostorima. Upravo ta iskustva potrebna su i Gradu Osijeku u privlačenju investitora u Industrijsku zonu Nemetin kao i iskustvo u funkcioniranju javno-privatnog partnerstva u izgradnji i upravljanju modernim sportskim središtem Aton u Nedelišću.

Upravo u tu dvoranu na pripreme dolaze vrhunski osječki gimnastičari Tomislav Marković i Robert Seligman, a sve sprave za svjetske gimnastičke kupove u Osijeku također su iz gimnastičke dvorane Aton- istaknuli su gosti kao zanimljivost. Iako mnogobrojne poveznice Međimurske županije i Osijeka već postoje, ovim susretom otvorena su i nova vrata međusobne suradnje, složili su se i gosti i domaćini, javlja Službeni portal Grada Osijeka.

Inače, povod posjeta delegacije Nedelišća, Međimurske županije i Udruge veterana Domovinskog rata Nedeliše Osijeku je obilazak jednog od ratišta tijekom Domovinskog rata, što je tradicija koju održavaju dugi niz godina. U sklopu svog boravka položit će i vijenac na kapelici Kraljice Mira, posjetiti spomen obilježje “Crveni fićo”, spomenik u Batini, Kopački rit i druge znamenitosti ovog kraja.

Zoran Vidović i Darko Dania najavljuju skori uzvratni posjet osječke delegacije i branitelja Međimurju gdje će im domaćini predstaviti gospodarstvo našeg kraja, upoznati goste sa znamenitostima te ih odvesti u Pribislavec gdje se nalazi trofejni MIG 21, spomenik Prvoj eskadrili lake avijacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije