Svečanost povodom obnove spomenika žrtvama II. svjetskog rata

Danas (četvrtak) u Donjem Koncovčaku je održana mala svečanost u prigodi dovršenja obnove i uređenja Spomenika palim borcima i žrtvama Narodno oslobodilačke borbe (NOB) i fašističkog terora.

Ovom prilikom Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica je kazao kako je općina činom obnove i uređenja ovog spomenika vratila dostojanstvo žrtvama II. svjetskog rata i pokazala kako ne čini podjele kada su u pitanju žrtve za slobodu Domovine. Zvonko Golub, predsjednik Saveza antifašističkih boraca Međimurske županije (SAB) zahvalio je načelniku Vičeviću i Općini Selnica što su obnovili i uredili spomenik na kojem se nalaze zapisani borci i žrtve od 1941. do 1945. godine.

Rekao je kako se na spomeniku kao i na Spomen ploči na Društvenom domu nalaze imena i prezimena ljudi koji su bili u NOB-i, pružali otpor mađarizaciji Međimurja i Hrvatske ali i običnim ljudima koji su bili žrtve fašizma. Kod spomenika su zapaljene svijeće a kod Spomen ploče je postavljen i vijenac.

Spomenik u Donjem Koncovčaku podignut je 1951. godine, ali je proteklih dvadesetak godina bio zapušten. U obnovu i uređenje Općina Selica uložila je 14 tisuća kuna.

Svečanosti su nazočili i članovi predsjedništva SAB-a, Ivan Perčić, predsjednik VMO Donji Koncovčak i Valentin Kočila, predsjednik HSU Međimurske županije, koji su izrazili zadovoljstvo što je spomenik uređen i obnovljen i nakon dugo godina ponovno je ukras Donjeg Koncovčaka i biti će mjesto gdje će se uvijek moći zastati, položiti cvijet i zapaliti svijeća za stradalnike II. svjetskog rata iz Donjeg Koncovčaka i okolnih mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije