Članovi HSS-a u Hodošanu na misi zadušnici za Stjepana Radića

Tradicionalno prve nedelje u mjesecu kolovozu HSS Međimurske županije u suradnji sa Općinskom organizacijom Donji Kraljevec i ogrankom Hodošan organizira misu zadušnicu za hrvatskog velikana i utemeljitelja Hrvatske seljačke stranke Stjepana Radića, te nakon mise i tradicionalnu političku tribinu i druženje članova i simpatizera HSS-a.

Tradicija se održava već 25 godina i ove godine bila je 15. misa zadušnica koju je predvodio župnik Drako Kelemenić koji je u nadahnutoj propovjedi istaknuo važnost da čovjek bude čovjeku čovjek.

Stoga je i bilo razumljivo da nakon propovjedi i sjećanja na lik i djelo Stjepana Radića govori domaćina, predsjednika ogranka Zvonimira Vadlje, predsjednika općinske organizacije Miljenka Horvata, te predsjednika Županijske organizacije Zorana Vidovića budu usmjereni da se politika okrene životnim problemima, njihovom rješavanju, poboljšanju životnog standarda i rješavanju problema u gospodarstvu i poljoprivredi, bez obzira što globalna situacija stvara otežavajuće okolnosti.

Ali radom i suradnjom svih čimbenika od lokalne samouprave, regionalne i državnih tijela moguće je stvoriti preduvjete za izlazak iz krize i poboljšanje ukupne situacije. Važnost čovjeka i obitelji mora biti na prvom mjestu stoga i HSS Međimurske županije svojim djelovanjem unutar koalicijske izvršne vlasti djeluje kao stabilan i aktivan koalicijski partner sa željom napretka Međimurja i Republike Hrvatske u cjelini.

Gost manifestacije bio je i predsjednik Hrvatske seljačke stranke Branko Hrg i Ivan Vuk, predsjednik nadzornog Odbora HSS-a, uz slikanje sa slikom Stjepana Radića u vlasništvu Ivana Zadravca koja je spašena 1939 godine koja je trebala biti spaljena  i aktivisticama asocijacije žena Hrvatsko srce, Branko Hrg se obratio nazočnima,  te  ustvrdio da je ”manja šteta što je Vlada nesposobna pokrenuti bilo koji projekt, znatno je veća što svojom nespsobnošću rade dugoročnu štetu”. 

Predsjednik Hrg je istaknuo kako je već postalo tragikomično kad potpredsjednik Vlade Grčić uvijek iznova najavljuje da će biti bolje na godinu, a tragično je kad ne zna iskoristiti sredstva namijenjena Hrvatskoj iz EU fondova. Jakovina se pak hvali sa reformom ZPP-a. Neka odgovori zašto je selu u mandatu Vlade uzet jednogodišnji proračun za selo i poljoprivredu?, poručio je Hrg.

– Ova Vlada centralizira Hrvatsku, sve želi nabiti u Zagreb, smeta im lokalna samouprava koja dobiva do 10% proračunskih sredstava. U zemljama koje su nerazvijenije od Hrvatske ta brojka iznosi i 30% proračunskih sredstava. Neka daju 30% sredstava pa ćemo ih pitati zna li lokalna samouprava, rekao je predsjednik HSS-a priznavši da je i HSS griješio kada je bio u vlasti.

– Stoga treba izvući pouke i pronaći rješenja koja će pokrenuti Hrvatsku u pozitivnom smjeru, završio je na kraju i nadovezao se na riječi župnika o važnosti ćovjeka i obitelji te svima čestitao na provedenim aktivnostima i ostvarenom rezultatu da HSS ima svoju Europarlamentarku Marijanu Petir čiji su pozdravi preneseni na skupu i čiji se dolazak očekuje u rujnu mjesecu u Strahoninec gdje će od obećanih 500 roštilja koji će biti u Hrvatskoj, Županijska organizacija organizirati svoju roštiljadu za sve članove i simpatizere zajedno sa Marijanom Petir i predsjednikom stranke Brankom Hrgom.

Nakon radnog djela usljedio je skromni domjenak i druženje članstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije