Praporčan: Idu u rekonstrukciju dalekovoda, a žele dom i kapelicu

Jučer (četvrtak) je u Praporčanu održan Zbor mještana kojeg je sazvao općinski načelnik Ervin Vičević, a zboru se odazvalo dvadesetak ljudi koji su prihvatili i donijeli nekoliko odluka značajnih za cijelo naselje.

Najznačajnija odluka, zbog koje je zbor i sazvan odnosi se na rekonstrukciju visokonaponskog voda Bukovec – Praporčan, je donijeta jednoglasno, što znači da mještani prihvaćaju da čakovečka Elektra obavi rekonstrukciju na način da se električna struja u Praporčan dovodi podzemnim kablom.

To znači da će postojeći vod koji prolazi nepristupačnim terenom i zbog kojeg je naselje više puta u godini ostajalo bez struje, biti uklonjen. Općina treba prikupiti potpise 49 vlasnika parcela koji se slažu da podzemni kabel prolazi po njihovom zemljištu. Potpisivanje ugovora biti će 21. kolovoza 2014. u Selnici, nakon čega će Elektra započeti radove koji bi trebali biti dovršeni prije zime. 

Zbor mještana održan je na imanju obitelji Škvorc, jer Praporčan nema društvenih prostorija, pak je na zboru pokrenuta inicijativa za izgradnju Društvenog doma u kojem bi se mogli održavati izbori, sjednice VMO-a te druženja mještana. Mještani isto tako žele imati kapelicu i svoje proštenje, a pristupiti će restauracija pila – križa jedinog vjerskog obilježja u naselju.

Načelnik Vičević, mještanima je obećao podršku i pomoć Općine Selnica, a većina okupljenih na zboru je kazala kako je spremna sudjelovati u sufinanciranju izgradnje ovih, Praporčanu potrebnih objekata. Mještani su načelniku uputili zamolbe za šljunčanje puteva, uklanjanje grmlja i trave u blizini glavnih prometnica te postavljanje tijela jane rasvjete.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije