Mjere štednje: Ostaju li učenici bez subvencije prijevoza?

Pred ministrom financija Borisom Lalovcem i njegovim šefom Zoranom Milanovićem nalazi se težak posao rebalansa državnog proračuna jer njihovi kolege ministri kažu da prostora za uštedu gotovo da i nema u njihovim ministarstvima.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Vedran Mornar rekao je da je detaljno proanalizirao proračun svog ministarstva i zaključio da je već ranije rezano više-manje sve što je moglo biti i ako se bude dalje rezalo, da će to biti vrlo nepopularne mjere.

U tom smislu je kao mogućnost uštede naveo sufinanciranje učenika, budući da Vlada daje 300 milijuna kuna za 75-postotnu subvenciju prijevoza, a kao drugu mogućnost naveo da se nešto uštedi na Mreži škola, i to 30 milijuna kuna.

Na pitanje znači li to da je donio odluku o ukidanju ili smanjivanju subvencija za učenike, Mornar je rekao: — Ne, nisam rekao to, to su samo mogući prostori ušteda. Ne vidimo na čemu bi drugome mogli uštedjeti.

Ministar uprave Arsen Bauk rekao je da se u njegovu ministarstvu nema na čemu uštedjeti osim na plaćama zaposlenika jer se 80 posto njegova proračuna troši na službenike.

Niti ministrica kulture Andrea Zlatar ne vidi gdje bi se moglo uštedjeti u njezinu ministarstvu. Kaže da bi se eventualno 2-3 milijuna kuna moglo uštedjeti ako se već ugovoreni i investicijski programi ne realiziraju u cijelosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije