Spomen park naftnog rudarstva početak razvoja turizma u Općini Selnica

– Od početka mandata nastojim prezentirati svaki turistički potencijal Općine Selnica i ovo danas je početak razvoja turizma na području Općine. Ovim Selnica postaje dio projekta Eko muzeja Mura – naglasio je danas na predstavljanju projekta Spomen parka naftnog rudarstva u Selnici općinski načelnik Ervin Vičević.

Vičević je naglasio kako se zahvaljuje gradonačelniku Murskoga Središća Draženu Srpaku koji je dao podršku zajedništvu, pošto Selnica i Mursko Središće, odnosno Peklenica imaju nešto zajedničko, a to je naftno rudarstvo.

Kruno Makovec, učitelj iz Selnice, prezentirao je ranije načelniku Vičeviću njegov dosadašnji rad oko prikupljanja povijesnih podataka vezanih uz naftu i bušotine na području Selnice.

– To je razlog jako dobre suradnje i stoga sam prihvatio njegovu ideju o osnivanju povjerenstva koje će prikupljati podatke, dogovarati akcije i predstavljati spomen park gdje god je to moguće odnosno bititemelj razvoja Spomen parka, kazao je načelnik koji je istaknuo kako su u povjerenstvo još uključeni Božena Malekoci – Oletić, ravnatelj OŠ Selnica Branko Jalšovec, Josip Murković te Marijan Kraljić.

Općina je već kupila zemljište na ulazu u Selnicu veličine oko 1000 čhv-a. – Voditelj turističke zajednice Međimurja Rudi Grula izrazio je zadovoljstvo projektom i nadamo se možda već ove godine dobiti dio sredstava, na natječaju HTZ-a, koja će biti dodijeljena Međimurju, a koji bi iskoristili za izradu projekta što bi nam olakšalo prijavu na bilo koji natječaj vezan uz turizam i kulturu – kazao je Vičević.

 

Donošenje odluke o promjeni prostornog plana očekuje se u srpnju i onda će biti ispunjeni svi uvjeti po pitanju gradnje na području Spomen parka.

Načelnik Selnice istaknuo je kako je projektant Lorand Klemenčić samoinicijativno ponudio moguće vizualno rješenje za Spomen park.

Na kraju je načelnik Općine Selnica Ervin Vičević pozvao sve koji imaju fotografije te one koji se sječaju kako je bilo nekada da dostave podatke ili kontaktiraju povjerestvo ili općinu. Svaki podatak je dobrodošao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije