Antun Benko i dr. Ivan Dolenec dobitnici plaketa Općine Donja Dubrava

U utorak 17. lipnja održana je šesta sjednica Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava. Načelnik Dražen Miser (HDZ) vijećnicima je pobrojao aktivnosti od zadnje sjednice. Između sastanaka, dogovora i pregovora te planovljea za naredno razdoblje valja izdvojiti početak izgradnje pješačko biciklističke staze u Podravskoj ulici.

Vrijednost radova je 137.727 kuna, od čega ŽUC sufinancira radove u iznosu od 86.796 kuna. U sklopu aktualnog sata Marijan Varga (HNS) upitao je načelnika što se poduzima vezano uz dovođenje gospodarskih subjekata, ima li naznaka o potencijalnim investitorima i novog zapošljavanja.Miser je odgovorio kako se vrše pregovori s jednim potencijalnim investitorom te da volje i dobrih naznaka ima.

 

Poznati su i ovogodišnji dobitnici općinskih priznanja. Većina vijećnika složila se s prijedlogom Povjerenstva da plakete prime Antun Benko za doprinos očuvanju tradicije obućarstva i dr. Ivan Dolenec za životni doprinos u promicanju zdravstvene zaštite i djelovanju u KLA Osmijeh. Dobitnici zahvalnica su Đuro Haramija za dugogodišnji doprinos u promicanju puhačke glazbene kulture i Općinsko društvo Crvenog križa Donja Dubrava za dugogodišnji doprinos u prikupljanju humanitarne pomoći.

Nagradit će se i odlični učenici za uspjeh i uzorno vladanje tijekom osmogodišnjeg školovanja. Nagrade će primiti Leo Hajdinjak, Luka Horvat, Marta Horvat, Saša Kalinić, Domagoj Kuzmić, Ivan Lisjak, David Miser, Tamara Punčikar, Klara Strbad i Sabina Žinić. Marijan Varga nije bio zadovoljan ovogodišnjim dobitnicima.

– U 12 godina nikada nam se nije dogodio ovakav slučaj. Uvijek je bilo više prijedloga nego dobitnika. Stječe se dojam da smo po ulici kupili dobitnike. Osobno od predloženih podržavam Crveni križ. Načelnik Miser obrazložio je da je svima bio upućen javni poziv i da su svi imali prilike dati svoje prijedloge.

– Do zadanog roka stigla su ova četiri prijedloga i nikoga nismo vukli za rukav. Mislim da ti ljudi zaslužuju općinska priznanja – rekao je Miser. Priznanja i nagrade dobitnicima će biti uručene na svečanoj sjednicu uz svetkovinu Svete Margarete, zaštitnice Donje Dubrave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije