Načelnik općine Orehovica Franjo Bukal mještanima čestita Dan općine

Statutom Općine Orehovica određeno je da se 21. svibnja slavi Dan općine Orehovica, jer je na taj dan u Velikoj vijećnici 1997. godine konstituirano prvo Vijeće općine Orehovica otkad je Republika Hrvatska postala samostalna.

Godine 2002., na Dan općine, predstavljeni su grb i zastava općine. Grb Orehovice, plod oraha prirodne boje u srebrnom polju, zasniva se na imenu općine. Načelnik općine Orehovica Franjo Bukal povodom tog dana mještanima je uputio čestitku.

“Povodom općinskog praznika 21. svibnja Dana Općine Orehovica i 17 godina od njenog osnivanja, svim mještanima Općine Orehovica, u ime predstavničke i izvršne vlasti Općine Orehovica, te u svoje osobno ime upućujem iskrene čestitke sa željom da vrijeme koje dolazi bude označeno sveopćim napretkom naše Općine i rastućom kvalitetom življenja svih mještana, svakog pojedinog naselja.

Uvjeren sam da će Općina Orehovica i dalje biti svjetli primjer funkcionalne, uređene i napredne općinske cjeline, a to isto možemo postići ako se međusobno poštujemo i uvažavamo. Dosadašnja suradnja to dokazuje što je vidljivo kroz realizaciju zacrtanih potrebitih projekata. Posebice bih sve mještane pozvao da se u nedjelju 25. svibnja ove godine odazovu na izbore za Europski parlament te na izbore za članove vijeća mjesnih odbora, kako bi svojim glasom odabrali najkompetentnije kandidate sa najboljim programima.

Izabrani kandidati za Europarlament karika su koju ćemo koristiti za iznalaženje mogućnosti za financiranje projekata potrebitih za našu Općinu kao što su sustav odvodnje, kanalizacija, pročistač, sportska dvorana… Pozivam također na suradnju sa članovima vijeća mjesnih odbora koje ćete uskoro izabrati, da zajedno sa njima donosite programe i projekte i budete njihova potpora da se lakše realiziraju potrebe i planovi pojedinog naselja.

Zajedničkim snagama zakonodavna i izvršna vlast i dalje će na prvo mjesto staviti čovjeka, svakog pojedinca, na dobrobit cijele zajednice. Daljnjom uspješnom suradnjom nastojati ćemo da se projekti koje smo pripremali prepoznaju na svim razinama i da će se u našoj Općini napokon pokrenuti navedeni projekti od gospodarskog značaja.

Još jednom, svim žiteljima naselja Orehovice, Podbresta i Vularije želim da mi budete zdravi, da svi skupa budemo optimistički raspoloženi kako bi lakše došli do ciljeva koje smo si zacrtali u osobnom i društvenom životu.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije