Zajednica žena HDZ-a pomaže maturantima čakovečkih srednjih škola

Petu godinu zaredom na inicijativu saborske zastupnice i predsjednice Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Međimurske županije Sunčane Glavak, Zajednica žena organizira akciju za pomoć maturantima čakovečkih srednjih škola slabijeg imovinskog statusa. U 5 godina pomoć je osigurana za gotovo 400 učenika.

– Sve je započelo kao inicijativa Zajednice žena s ciljem da sva djeca čakovečkih srednjih škola imaju jednake mogućnosti sudjelovati na završnim maturalnim svečanostima. Ove je godine prikupljeno gotovo 8000 kuna za šezdesetak učenika čiji roditelji nisu u mogućnosti financirati njihovu završnu maturalnu večer.

Svi učenici ostaju anonimni, a o broju potrebitih jer najbolje poznaju učenike i njihove prilike znaju ravnatelji i pedagozi. Zahvaljujem sponzorima, tvrtki Sobočan interijeri d.o.o, Yacht202, Đurkin d.o.o. i Elkos d.o.o. što su na ovakav način pomogli maturantima – rekla je saborska zastupnica i predsjednica Zajednice žena, Sunčana Glavak.

Prisutne je pozdravila i nacionalna dopredsjednica Zajednice žena HDZ-a Nadica Dreven Budinski koja je čestitala međimurskim “Katarinama” i predsjednici na ovoj hvalevrijednoj akciji te naglasila da je ova specifična akcija uvrštena i u Nacionalni program Zajednice žena. Ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Bosiljka Vinković Kukolić, zahvalila je onima koji u ovim teškim trenucima ne zaboravljaju mlade, u ime svih učenika koji su zbog ove akcije dobili mogućnost proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Ravnatelj Tehničke škole Dražen Blažeka rekao je kako ova aktivnost na konkretan način pokazuje razumijevanje za ljude, u ovom slučaju obitelji, koje su trenutno u teškoj situaciji. – Svojom željom da pomognete pokazali ste i svoju socijalnu osjetljivost, rekao je Dražen Blažeka te zahvalio u ime svih zaposlenika Tehničke škole te posebno učenika koji će primiti pomoć. Istaknuo je kako će i čakovečke škole sukladno mogućnostima pomoći stanovnicima poplavljenih područja u Hrvatskoj.

Konferenciji za novinare nazočile su ravnateljica Graditeljske škole Srebrenka Pongrac te Ivana Šimunić, psihologinja Gimnazije Čakovec. Na početku konferencije za novinare, Sunčana Glavak, saborska zastupnica i potpredsjednica ŽO Međimurske županije u ime predsjednika ŽO Darka Horvata pozvala je članove HDZ-a i žitelje Međimurske županije da pomognu područjima pogođenim katastrofalnim poplavama, a sve donacije od srijede se prikupljaju u prostorijama stranke (Ruđera Boškovića 41b) gdje su osigurana i dežurstva.

Podsjetila je, kako je Hrvatska demokratska zajednica zbog solidarnosti i skrbi za sve stradale ljude i imovinu otkazala svih 5 završnih predizbornih skupova te će novac predviđen za kampanju i pokrivanje troškova navedenih skupova biti uplaćen za pomoć stradalim područjima. Još jednom je pozvala da svi koji mogu financijsku pomoć uplate na neke od namjenski otvorenih donacijskih računa Crvenom križu ili Caritasu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije