Nastavak prozivanja HDZ-a i SDP-a u Čakovcu: Novinščak uzvraća Kovaču

Predsjednik čakovečkog HDZ-a dr.sc. Tomislav Novinščak i prvi čovjek međimurskog HDZ-a Darko Horvat u utorak su na konferenciji za novinare prozvali aktualnu vlast gradsku vlast Grada Čakovca predvođenu gradonačelnikom Stjepanom Kovačom (SDP).

Gradonačelnik Čakovca zajedno sa svojim suradnicima održao je u četvrtak presicu za novinare na kojoj se osvrnuo na komentare iz gradskog i županijskog HDZ-a iznijetih na njihovoj konferenciji prije nekoliko dana. Nije dugo trebalo da se ponovno rekacijom javi HDZ, točnije Tomislav Novinščak. Njegovo priopćenje možete pročitati u nastavku.

– Izražavam iskreno žaljenje što aktualna vlast u Gradu Čakovcu ne razumije osnove pravne, civilizacijske pa i političke kulture i koriste aktualne događaje za bahatost u obraćanju javnosti. Da, istina je da smo kao stranka griješili, često i teško griješili. I od toga ne bježimo. Odgovorni su, hvala pravu i pravdi, na suđenjima, a cijelu tu priču protiv korupcije je pokrenuo HDZ i da gradska vlast malo prati politiku bi to i znala.

Obzirom da se kao gradska vlast ovako bahato i elitistički ponašate da Vas se djelatnici boje, moja je dužnost kao predsjednika gradske organizacije HDZ-a da Vam i dalje oponiram i ukazujem građanima na teške neistine kojima ih se obmanjuje. Moja je dužnost da Vam ukazujem na ono što ne radite dobro i moja je dužnost probuditi građane da se više bore za svoja prava, a Vaša je javna dužnost da slušate svoj narod i dobronamjerne kritike koje Vam upućuje pa makar se i HDZ-om zvao. 

Dodatno, kad već prozivate i ponižavate sve časne članove i simpatizere HDZ-a, a ne želeći se spuštati na Vaš nivo, prisiljen sam Vas podsjetiti da smo ovdje u Međimurju baš nedavno bili svjedoci javne nacionalne sramote basnoslovnog šverca eura iz inozemstva ili pak hapšenja članova SDP-a zbog mitologije i financijskih malverzacija ili pak nevjerojatnog nepotizma u Vladi. Pa Vas i dalje poštujemo i znamo da su to osobne sramote Vaših pojedinaca iz SDP-a.

Mi u HDZ-u znamo da si Vi osobno kao gradonačelnik i dogradonačelnici sigurno nikada niste niti ćete si ikad dozvoliti bilo kakve postotke, namještanja poslova, nepotizma ili slične neprihvatljive radnje vlasti. I na tome Vas držimo za riječ. A kako kažete narod će Vas pratiti i znajte sigurno će znati ocijeniti Vaš rad.

U nedostatku konkretnih argumenata, način na koji prikazujete svoje uspješno proteklo djelovanje, kao i u nedostatku argumenata kojima pokušavate prikriti nesposobnost izvlačenja novaca iz EU fondova i Ministarstva financija, je bio povod da građane upozorim na istinu.

A istina je kao što sam rekao, da ste prodali ukupno 6,5 mil. gradske imovine, podigli poreze i namete građanima za dodatnih oko 2,5 mil., to je 9 mil., da niste prikazali ukupno oko 4,5 mil. dugovanja (opaska gradskih vijećnika), da ste potrošili gotovo 2 mil. kuna na intelektualne usluge (?!) i mnoge druge nepravilnosti koje su vidljive u izvršenju proračuna za 2013. godinu.

Ono što Vam kao SDP-u posebno ne služi na čast je obmana građana gradskog prstena, mjesnih odbora i ponajviše brojnih udruga, kojima ste za 2013 obećali oko 6,5 mil. kuna, a uskratilii ste im gotovo 4 mil. obećanih kuna i sad to prikazujete kao svoj veliki uspjeh. Da javnost ponovno ne bi nasjela Vašim bahatim objedama na račun HDZ-a. Ovaj čovjek ovdje, dolje u potpisu, prvi Vas je 6. lipnja 2013. javno na društvenoj mreži pohvalio na početku Vašeg vladanja.

Stoga mi ne moralizirajte o političkom prepucavanju o gospodarskim temama i nemojte si dozvoljavati da me docirate o tome kako želite konkretne prijedloge od oporbe. Ova oporba i HDZ Vam je dala hrpe dobrih ideja, od kojih ste ih već nekoliko realizirali poput: besplatnog wi-fi, skraćenja vremena parkinga, započete rekonstrukcije placa, prijave vanjskih bazena u MRRFEU (EU projekt) i planiranja sjeverne zaobilaznice.

I na tome Vam HDZ zahvaljuje u ime građana. Ono što smo Vas kao građani i politička oporba upozorili je da se ne hvalite uspjesima prodajom naše imovine i uzimanjem iz naših džepova i da ne obećavate narodu prstena milijune, a onda Udrugama i mjesnim odborima uskratite 4 mil. kuna. Kad smo već kod racionalizacije poslovanja, koju smo u lipnju pohvalili, u drugih 6 mjeseci u 2013. stoji u proračunu da su rashodi za plaće čak i povećani za oko 50.000 kn.

Ali dobro, od nečeg se valjda mora i živjeti. Investicije koje najavljujete su toliko očekivane i potrebne građevinarima našeg kraja da ćemo ponovno biti prvi koji će Vas u tome pohvaliti.  Kao što rekoh, Vaš budući rad pratimo i pomagat ćemo Vam u njemu, ali započeli ste s visoka i vratite se među narod, koji Vam neće zamjeriti što ste tek počeli, ali će Vam uvijek zamjeriti što ne ispunjujete olako dana obećanja i ne osluškujete njegovo čitavo radničko bilo.”

>>> Tomislav Novinščak: “Dosta je rasprodaje imovine za elitističke plaće!”

>>> Stjepan Kovač: HDZ proziva o poštenju u jeku presude za najveću aferu i krađu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije