Na “pola puta” SDP-ovi ministri zastali u Čakovcu

“Ovo je polovica mandata Vlade, no tek četvrtina puta koji ova SDP-ova Vlada namjerava proći, jer temeljem dosad obavljenog posla i mjerljivih rezultata koji bi u najskorije vrijeme trebali uslijediti, od hrvatskih građana očekuje još jedan mandat”.

Jedan je to od naglaska prezentacije “Pola puta” koja je u nedjelju održana u Čakovcu, a putem koje SDP-ovi ministri obilaskom terena žele članove u županijama podsjetiti na sve ono što je napravljeno u ove dvije godine, predstaviti najvažnije mjere za drugu polovicu mandata, ali i mobilizirati članstvo za predstojeće izbore.

– Pred nama su izbori za Europski parlament te krajem godine za predsjednika države. SDP će sa svojim kandidatima na njima  pobijediti, no građanima treba dodatno pojasniti što je sve napravljeno kako bi se saniralo stanje u državi te stvorili preduvjeti da Hrvatska izađe iz krize – rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

– Naslijeđena situacija bila je katastrofalna te je ogroman trud uložen kako bi država mogla normalno funkcionirati i razvijati se. To nije možda vidljivo i najsretnije prezentirano, no  pokazatelji polako počinju ići u pravom smjeru – kazao je, među ostalim Ranko Ostojić.

Član predsjedništva SDP-a, potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije dr. sc. Branko Grčić govoreći o makroekonomskim pokazateljima, naglasio je da se pojačano i ubrzano radi na pripremi projekata kojima bi se privukao europski novac.

– Ono što su 2000-te bile autoceste, u narednom razdoblju bit će željeznice, vodoopskrba i odvodnja te odlagališta otpada. To su veliki infrastrukturni zahvati koji se ubrzano projektiraju, a kad krenu u realizaciju, trebali bi pokrenuti kompletnu ekonomiju. No, bez investicija privatnog sektora i to direktno u proizvodnju, oporavak na duže staze nije moguć. Upravo zato Vlada raznim mjerama nastoji smanjiti poreznu presiju usmjerenu na poduzetnike te im ukloniti administrativne barijere koje priječe ili usporavaju investiranje – naglasio je Grčić.

Potpredsjednik SDP-a i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš – Dončić, govorio je poslu odrađenom na restrukturiranju Hrvatskih željeznica, Hrvatskih pošta, Hrvatskih autocesta i ostalih javnih i državnih poduzeća, navodeći da su dosad uglavnom bila mjesto nepotističkog zapošljavanja što je i bio jedan od razloga stvaranja gubitaka.

– Iako je restrukturiranjem dosta ljudi izgubilo posao, većina od njih počela je poslovati s dobiti, stvarajući tako osnovu za daljnji razvoj, ulaganja i uspješno vođenje europske tržišne utakmice – poručio je Hajdaš Dončić.

Nakon prezentacije, okupljeni SDP-ovci imali su prilikom postaviti pitanja, razmijeniti stavove i očekivanja, ali i ministrima uputiti kritiku na neke poteze Vlade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije