Ministar branitelja Predrag Matić na tribini u Prelogu

Ministar branitelja Predrag Matić posjetio je 10. veljače 2013. grad Prelog, gdje je, uz ostalo, sudjelovao na tribini “Pitajte ministra”.

Nakon što su položeni vijenci na spomenik Domovinskom ratu i razgledane prostorije UHVIDR-e Prelog, te Muzej Croata Insulanus, ministar branitelja Predrag Matić sudjelovao je u multimedijalnoj dvorani na tribini “Pitajte ministra”, u organizaciji Grada Preloga i UHVIDR-e Prelog.

Uvodne pozdrave uputili su predsjednici preloških ogranaka Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata i Udruge hrvatskih veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Miroslav Radmanović i Slavko Markač, koji su predstavili udruge koje uspješno vode i zahvalili Gradu Prelogu na pomoći i potpori, javlja Prelog.hr.

Potom je gradonačelnik Ljubomir Kolarek istaknuo da Grad ima poseban odnos s hrvatskim braniteljima. Pohvalio je zalaganje branitelja koji se aktivno uključuju u društveni život, a ministru je zahvalio što je posjetio kraj koji nije izravno pogođen ratnim stradanjima, ali je dao velik doprinos u obrani zemlje.

Gradonačelnik Kolarek je podsjetio da je upravo Ministarstvo branitelja pomoglo financijski ugradnju lifta u zgradi Muzeja Croata Insulanus u Glavnoj 33. Ministru Matiću uručio je prigodne darove.

Nakon obraćanja župana Matije Posavca, ministar Matić je zahvalio na lijepom dočeku i dobrodošlici. Podsjetio je na rezultate Vlade u prve dvije godine mandata u svom resoru, te je otvoreno odgovarao na pitanja nazočnih branitelja. Tribinu je vodio Željko Sokač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije