Glavak: Gašenjem dopisništva lokalne zajednice bit će marginalizirane

Sunčana Glavak i Jasen Mesić, HDZ-ovi članovi saborskog Odbora za medije, drže kako je glavni krivac za loše stanje Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, koji je, smatraju, ispunio samo jedno obećanje otkada se vratio na Prisavlje, a ono se odnosi na povratak u sedamdesete godine prošlog stoljeća, piše Tportal.

“Radman je izgubio bilo kakav kredibilitet otkad je utvrđeno da je u sukobu interesa i Vlada može s njim manipulirati kako hoće’, ustvrdio je Mesić i dodao da su najave koje stižu, da bi se HINA trebala financirati iz pretplate HRT-a, protuzakonite. Sunčana Glavak najavu ukidanja jedanaest dopisništava naziva centralizacijom javnog RTV servisa i stavljanjem pod okrilje partije.

“Znači li to da će se u lokalnim sredinama slati novinare samo da prate protokole Ive Josipovića i Zorana Milanovića kada u njih dođu i u slučaju nekih katastrofa? Nedopustivo je da 97 posto građana plaća pretplatu, a njima će biti uskraćeno pravo na informaciju.

Također je nedopustivo da lokalne zajednice budu marginalizirane gašenjem dopisništava. Nije problem komunistička prošlost Gorana Radmana, već njegovo boljševičko djelovanje”, navela je Glavak. U HDZ-u zaključuju kako je barem desetak razloga zbog kojih bi Radman hitno morao odstupiti.

Na popisu dopisništva koja se ukidaju za sada nije dopisništvo Čakovec – Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije