“Naši se stavovi nisu mijenjali, a odluku o izbacivanju Čačića poštujemo”

– Dvadesetidva člana Predsjedništva HNS-a Međimurske županije zauzelo je jednoglasan stav o isključenju Radimira Čačića iz stranke i naši se stavovi do danas nisu promijenili. Oni su stavovi i velikog djela našeg članstva, jednoglasno smo zajedno stali iza toga jer smatramo da ne postoje elementi za isključenje Čačića iz stranke. Informacije da je gospodin Čačić sazivao sastanke na našem području ne stoji. On zamrznuvši funkcije, nije inicirao ni sazvao sastanke ni pritisak na vodstvo ili članstvo. Naše stavove smo donosili jučer putem medija, a imamo ih i danas. Na odluku nacionalnog Predsjedništva HNS-a ne možemo utjecati – kazala je potpredsjednica međimurskog HNS-a i zamjenica župana Sandra Herman na današnjoj konferenciji za novinare u Čakovcu.

Svaki član ima prava, ali i obaveze

Predsjednik međimurskog HNS-a i županu Međimurske županije Matiji Posavcu također je žao što je Čačić isključen iz stranke.

– Sve jučerasnje izjave koje je iznijela Sandra Herman, bili su stavovi svih nas iz Predsjedništva, a na ovu odluku o njegovom izbacivanju iz stranke nismo uspjeli utjecati. Žao mi je što je Radimir Čaćić isključen iz stranke, puno smo ovih godina naučili od njega, a sada kao odgovorni predsjednik i župan ću se odgovorno i ponašati. Svaki član HNS-a ima pravo iznijeti stav, a naša obveza je da poštujemo odluke donesene po hijerarhiji. Interesi županije i projekti su nam u ovom trenutku najvažniji. Učinit ćemo sve da ostanemo uspješna županijska vlast. Stranka je čvrsta i jedinstvena i takva će i nadalje ostati – rekao je Posavec.

Postavilo se pitanje kako će se središnjica HNS-a nakon iznešenih stavova međimurskog HNS-a odnositi prema članstvu i projektima u Međimurju.

– U osnovi politike HNS-a, javno iznošenje stavova je u demokraciji i ono neće narušiti odnose s vrhom HNS-a ni s Vladom ni ministrima. Mi poštujemo odluku stranke, a što će Čačić reći kad se vrati je odluka na njemu.

Na pitanje prijeti li HNS-u u Međimurju raskol, predsjednik Posavec je kazao kako sigurno neće doći do raskola ni kod nas ni na nacionalnoj razini i da je razgovarao i s Vesnom Pusić i Radimirom Čačićem.

– Predsjednica stranke Vesna Pusić razumije naše stavove i mišljenja i poštuje ih, kao i mi što poštujemo donesenu odluku. Što se tiče Čačića on je odluku očekivao i razumije je. Odluka Predsjedništva je jednoglasna i nesmijemo trošiti vrmenea na ovu priču, završio je Posavec.

– Kao legalista moram poštivati odluku Predsjedništva HNS-a. Iako sam nesretan zbog nje – kazao nam je saborski zastupnik Dragutin Glavina koji je u Sabor ušao upravo zahvaljujući Radimiru Čačiću.

Zaključak je da nitko nije rekao ni učinio ništa kontra statute stranke, a također nitko zbog istupa u medijima neće biti ni sankciniran.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije