Dobiva li Čakovec Trg dr. Franje Tuđmana i Ulicu dr. Zvonimira Bartolića?

U sklopu aktualnog sata 5. sjednice Gradskog vijeća Grada Čakovca vijećnica Maja Đurkin Međimurec postavila je gradonačelniku Stjepanu Kovaču pitanje da li postoje kakva skora rješenja vezana uz nove prostore Centra za odgoj i obrazovanje o čemu se već dugo govori?

Đurkin Međimurec također je predložila je da se jednom trgu u centru Grada Čakovca dodijeli naziv Trg dr. Franje  Tuđmana te da se jedna ulica u Gradu nazove ulicom dr. Zvonimira Bartolića.

Vijećnica Maja Đurkin Međimurec

Stjepan Kovač odgovorio je da je izgradnja Centra za odgoj i obrazovanje gorući problem već više godina, ali to nije samo problem Grada, nego i cijele Županije, s obzirom da oko 70% djece Centra živi na području Međimurske županije te je u tom smislu razgovarao sa županom Međimurske županije. S obzirom da je 50 do 55% polaznika škole romske nacionalnosti zatražili su pomoć, ne samo od Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva obrazovanja, nego i od Ministarstva socijalne skrbi.

Kovač kaže kako računaju i na Fondove Europske unije kako bi krenula gradnja novog Centra vrijednog oko 50 milijuna kuna, za koji postoji građevinska dozvola. Nada se da će gradnja tog Centra početi iduće godine te je predložio da se sve političke opcije uključe u lobiranje i da to postane projekt ne samo Grada nego i Međimurske županije.

Vijećnici je odgovorio da svoj prijedlog o imenovanju trga i ulice treba uputi Odboru jer oni o tome razgovaraju i donose zaključak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije