OV SVETA MARIJA Zašto je ogorčena načelnica Đurđica Slamek?

Đurđica Slamek, općinska načelnica Općine Sveta Marija i ovoga puta je bila ažurna i koncizna u tzv. ‘aktualcu’ izvijestivši vijećnike o novostima u Općini od 6. do 7. sjednice.

Na početku je rekla kako su započeli radovi na uređenju poljskih putova, a da će se nastaviti i završiti poslije Uskrsa.

Izrazila je žaljenje što im projekt Zgrada javne i društvene namjene-kulturno turistički centar nije ‘prošao’ jer bismo njegovom izgradnjom riješili toliko potrebite prostore koji im trebaju za normalno funkcioniranje Općine, a također bi dobili i adekvatan prostor za Svetomarsku čipku, turistički info pult i multimedijsku dvoranu.

Slamekova je kod toga izrekla time ogorčenje jer ‘glavnu ulogu’ u tome što im projekt nije prošao imala je indeksacija po kojoj je Općina bila u 3., a sada u 5. skupini razvijenih općina pa ih u budućnosti očekuje i gore, jer da novi natječaji koji su raspisani ne samo da im teško omogućuju prolaz već i dobivaju manje sredstava.

– Tako na primjer mi ćemo sada kandidirati sanaciju krovišta s vanjskim uređenjem urbanom opremom u vrijednosti od 440.000 kuna i samim time što smo u 5. skupini razvijenosti možemo ostvariti maksimalno 50% financiranja – istaknula je primjer.

Vijećnike je izvijestila da je izvršen tehnički pregled za objekt Dječjeg vrtića Kockavica i da se u roku 30 dana moraju otkloniti nedostaci te se kreće u pribavljanje potrebite dokumentacije kako bi mogli najesen otvoriti jasličku skupinu. Rečeno je da će se poslije Uskrsa krenuti i s daljnjim radovima na mrtvačnici koja je pri završetku te da su kandidirani završni radovi na starom dijelu mrtvačnice na Ministarstvo graditeljstva.

Načelnica je rekla kako Ministarstvo za demografiju raspisalo natječaj za financiranje produženog, smjenskog i popodnevnog boravka za djecu čiji roditelji imaju za to potrebe te da će se Općina najvjerojatnije s Gradom Prelogom i još nekim općinama kandidirati na taj javni poziv jer se pokazalo da imaju potrebe za smjenskim radom za roditelje četvero djece.

Informirala je vijećnike kako su raspisali Poziv na prethodno savjetovanje za pripremu i provedbu otvorenog postupka javne nabave za projekt Prometnice od Svete Marije do željezničke stanice jer je to sada postala obveza temeljem Zakona te da bi se projekt trebao završiti u roku od 10 mjeseci od potpisivanja ugovora, a to je 11. mjesec, ali je izrazila nadu da će to biti i prije.

Na kraju ih je još obavijestila da je izrađen prometni elaborat za dva pješačka prijelaza, jedan kod ribičkog doma SRK Klen, a drugi kod izlaska iz industrijske zone preko ŽUC-ove prometnice do kanala jer su u Općini smatrali da su veoma potrebiti i sada se čeka suglasnost Državne uprave i MUP-a, a da suglasnost ŽUC-a Međimurske županije je dobivena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije