OV Kotoriba: Dokapitalizacija Pre-koma da, nova cijena odvoza otpada ne

Peta sjednica Općinskog vijeća Općine Kotoriba na prijedlog predsjednika Zorana Radmanića započela je minutom šutnje za Mariju Kedmenec, nedavno preminulu vijećnicu u prvom sazivu OV-a i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Na sjednici je bio direktor Pre-koma Siniša Radiković koji je vijećnike upoznao s novim Zakonom o održivom gospodarenju otpadom koji je na snagu stupio u mjesecu srpnju ove godine. Novina je da će Pre-kom na području donjeg Međimurja odvoziti, uz komunalni i biorazgradivi otpad za što je u planu izgradnja kompostane u Goričanu, nabava smeđih kanti i kamiona.

Sve to bi koštalo 4,5 milijuna kuna od čega 2,7 milijuna daje Fond za zaštitu okoliša, 1,5 milijun zadužio bi se Pre-kom, 450 tisuća je obaveza Općine Goričan, dok je donjomeđimurskim općinama gdje tvrtka obavlja skupljanje i odvoz otpada ponuđena mogućnost dokapitalizacija tvrtke. Kotoripski vijećnici su odlučili da prihvate dokapitalizaciju u iznosu od 24.892 kune čime dobivaju 2 posto udjela, ali uz zaključak da se tim općinama osigura jedan zajednički član Nadzornog odbora tvrtke kao bi i oni imali uvid u financijsko poslovanje. 

Najviše rasprave izazvala je mogućnost povećanja cijene odvoza s 1.9. 2014. pa je većina vijećnika bila protiv i odlučila da se pričeka s odlukom o zajedničkoj provedbi mjera s gospodarenja otpadom s ostalim općinama smatrajući da se o cijeni još treba razgovarati. Moguće poskupljenje bilo bi zbog odvoza biorazgradivog otpada, a nova cijena prema priloženom cjeniku za četveročlanu obitelj bila bi 73,13 kuna, umjesto dosadašnje 59,60 kuna.

U sklopu aktualnog sata načelnik Ljubomir Grgec spomenuo je završetak radova na uređenju Društvenog doma i asfaltiranju ulica Murska i Dragutina Domjnića. Vijećnik Nikola Knez upozorio je kako mjesec prosinac i niske temperature nisu pogodne za asfaltiranje o čemu se informirao preko struke. Naglasio je da bi asfalt mogao biti brzo uništen. Grgec mu je odgovorio da je nadzorne osobe za ove radove na to upozorio, a oni su mu napomenuli da rade sve kako treba. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije