Općinsko vijeće Selnica: Dosta smo čekali s neba investitore!

Vijećnik Josip Bogdan na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Selnica upitao je načelnika Ervina Vičevića što treba napraviti da toj općini bude više tvornica.

– Ne možemo reći možete doći graditi ako si sami asfaltirate. Dajte da nešto poduzmemo, što su drugi napravili i otkud im sredstva, zajedno smo pametniji, netko želi uložiti u našu Gospodarsku zonu, a mi nemamo što ponuditi – rekao je Bogdan.

Načelnik Ervin Vičević mu je odgovorio kako 2005. godine nisu dobili zemljište za Gospodarsku zonu. – Ova sadašnja Gospodarska zona je na pretežito privatnim parcelama, a svi investitori su otišli u Sveti Martin na Muri gdje su zemljište dobili zabadava. Zašto nema asfalta u Gospodarskoj zoni, zato jer nismo opravdali Ministarstvu poduzetništva iznos od 80 tisuća kuna još od 2009. godine.

Bio je župan na sastanku, prisustvovala i referentica za opće upravne poslove, sve je bilo dogovoreno za prijavu na natječaj Ministarstva poduzetništva, kad se pojavio taj famozni dokument o neopravdanom iznosu. S obzirom na tu činjenicu ne možemo se prijaviti na natječaj – odgovorio je Vičević.

Sadašnji vijećnik i bivši načelnik Anđelko Kovačić uključio se u raspravu rekavši  da je Općina Selnica 2005. godine donijela Detaljni plan Gospodarske zone. – Državno zemljište nije bilo u planu, a niti za povrat državne imovine. Komunalna infrastruktura je oduvijek bila problem, u Martinu je prva zemlja bila za Klemu, a tu je stvar čista, dok je Tubla htjela tu graditi, onda je trebalo imati Studiju utjecaja na okoliš – rekao je Kovačić na što mu je vijećnik Ivan Bestijanić poručio: “Nemoj lagati, ne mogu te više slušati!” nakon čega je nakratko napustio sjednicu.

Anđelko Kovačić je nastavio da je Općina sve napravila u Gospodarskoj zoni kad se pojavio Holander.  – Onda je općina 2009. godine dobila bespovratna sredstva u iznosu od 300 tisuća kuna, a navedeni iznos nismo pravdali jer nismo imali potrebna sredstva koja je trebalo pronaći. Imovinsko pravne odnose smo kompletno riješili, problem privatnog vlasništva još postoji – ispričao je bivši načelnik.

Predsjednik OV-a Radovan Zadravec smatra da je žalosno što se spomenuti iznos tri godine nije mogao opravdati. Uslijedila su prepucavanja na političkoj bazi, a Zadravec je uzeo stvar u ruke i zatvorio tu točku uz zaključak:

“Dosta smo čekali s neba investitore, vrijeme je da se sami organiziramo, kontaktiramo poduzetnike, imamo veliki potencijal u općini, kao što su poljoprivreda, turizam, termalni izvori. Nitko više nema ni snage ni volje za udruživanjem, trebamo pokušati pokrenuti gospodarstvo, a to možemo samo mi. Načelnik rješava tekuće probleme, a s obzirom na financijsko stanje općine, ne možemo si puno priuštiti.”, zaključio je Zadravec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije