Župan na ponos: M. Posavec nema kreditnu karticu, vozača i ne uzima dnevnice

Kad je 33-godišnji Matija Posavec prije četiri mjeseca ušao u svoj novi ured, prvo je odlučio donijeti nekoliko simboličkih odluka. Prva – smanjio je osnovicu plaće djelatnika za devet posto. Onda još za devet posto i vlastitu plaću. Zatim je ukinuo četiri od devet upravnih odjela i broj pročelnika smanjio gotovo za dvostruko. Na kraju je još ukinuo cipelarine koje su zaposlenici godinama koristili.

U samo nekoliko mjeseci Međimurska županija dosta je uštedjela, a župan Posavec dobrovoljno postao najsiromašniji čelni čovjek neke hrvatske županije, piše tjednik Globus u tekstu gdje uspoređuje način života hrvatskih župana.

Posavec tako nema službenu kreditnu karticu. Za službena putovanja ne isplaćuje si dnevnicu. Vozi Ford Focus star sedam godina i nema službenog vozača. Ima najnižu plaću župana – 13.070 kuna neto. Što je najbolje – i dalje mu nije loše, a ni njegovim zaposlenicima koji u prosjeku mjesečno primaju 7200 kuna neto plaće, i to tek od svibnja jer im je dotad plaća bila devet posto veća, dakle oko osam tisuća kuna.

U međuvremenu prosječna plaća u Međimurskoj županiji za sve koji nisu imali sreće zaposliti se u čelništvu ove administrativne jedinice iznosi jedva 3700 kuna, a o plaćenim kavama i ručkovima ili osobnim vozačima ne mogu ni sanjati, piše Globus.


Smanjen dug županije za šest milijuna kuna

Svim ovim uštedama nova županijska vlast u Međimurskoj županiji HNS-HSS-HSLS koju u Skupštini MŽ podržava SDP, u sto je dana smanjila županijski dug za gotovo 6 milijuna kuna. Kada su u svibnju nakon lokalnih izbora preuzeli vlast ukupno dugovanje iznosilo je više od 23 milijuna, a ovakvim ponašanjem i vođenjem politike najmlađeg hrvatskog župana Matije Posavca i njegovih najbližih suradnika i zamjenika Sandre Herman i Zorana Vidovića dug je smanjen na nešto više od 17 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije