“Za dio učenika iduće godine besplatne knjige na račun države”

– Dobre inicijative i puno rada mogu privući novac koji podiže kvalitetu obrazovanja. Nepovratna sredstva u iznosu od 6,6 milijuna eura dodatna su podrška unapređenju sustava obrazovanja u kojem će svako dijete dobiti najbolje obrazovanje u skladu sa svojim interesima i mogućnostima – rekao je ministar obrazovanja Željko Jovanović sklapajući ugovore s predstavnicima 41 institucije, udruge i organizacije koje će novcem EU moći financirati svoje projekte.

Jovanović, ljutit na medijske procjene da će školska godina početi kaosom zbog promjene rokova za polaganje državne mature, kaže: – Nema kaosa, kaos je samo u nečijim glavama. I u sljedećoj školskoj godini Ministarstvo će subvencionirati prijevoz učenicima putnicima. Zbog ljutnje roditelja i djece iz nekih hrvatskih regija i pitanja kako to da zagrebački učenici imaju besplatne udžbenike, a ostali ne, ministar Jovanović naglašava da Ministarstvo s time nema ništa.

Besplatne ili subvencionirane udžbenike osigurava lokalna zajednica, odnosno Grad Zagreb za svoje učenike. – Iduće godine, kada se pojavi nova generacija udžbenika, dogovaramo se s nakladnicima da besplatne udžbenike dobiju učenici koji ispune kriterije. Njih ćemo definirati s Ministarstvom socijalne skrbi – najavio je Jovanović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije