Ljubomir Grgec, najveći porezni dužnik u Općini Kotoriba

Najveći porezni dužnik u Općini Kotoriba je SDP-ov načelnik te općine Ljubomir Grgec – tako glasi naslov članka na nacionalnom portalu Index.hr.

U nastavku prenosimo cijeli članak s Index-a.hr:

Njegova firma Grgec d.o.o. državi je na ime poreza i doprinosa dužna ukupno 898.242,95 kuna.

Od toga 326.817,77 kuna otpada na PDV, a 524.627,79 kuna na neisplaćene doprinose zaposlenicima. Grgecova firma 51. je najveći porezni dužnik u Međimurskoj županiji, pokazuje lista poreznih dužnika koju je objavilo Ministarstvo financija.

Tražio predstečajnu nagodbu. U telefonskom razgovoru za Index SDP-ovac Grgec je potvrdio da je državi dužan skoro 900 tisuća kuna. Naglašava da je nedavno zatražio predstečajnu nagodbu, te da će se država uspjeti naplatiti. “Ponudio sam im da se naplate preko zabilježbe na nekretnine i volio bih da to naprave što prije”, kaže Grgec.

Načelnik Općine Kotoriba smatra da mu aferu podmeću politički protivnici. Samoj Općini, kako kaže, nije ništa dužan i uvijek je radio u interesu svojih sugrađana. Zbog toga je, tvrdi, na nedavnim lokalnim izborima ostvario premoćnu pobjedu; u drugom krugu izbora Grgec je dobio 58,71 posto glasova, dok je HDZ-ov kandidat Nikola Knez imao 38,56 posto glasova.

Nakon izbora prebacio firmu na suprugu. Nedugo nakon drugog kruga lokalnih izbora, Grgec je svoju firmu Grgec d.o.o. prebacio na suprugu Evu Grgec. Upitali smo ga i zbog čega je to napravio. “Nisam želio biti u sukobu interesa”, kaže Grgec, iako je tijekom prvog načelničkog mandata bio i direktor svoje privatne firme.

Međutim, nakon što je izabran za drugi mandat firmu je odlučio prebaciti na suprugu zbog, kako kaže, pritiska iz lokalnih političkih krugova. Činjenica da je za vrijeme čitavog prvog mandata bio i direktor svoje privatne firme za Grgeca ne predstavlja ništa sporno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije