Ministarstvo uprave o poništenoj konstituirajućoj sjednici Vijeća GK zapad

U srijedu 17. srpnja HDZ Međimurja priopćenjem je želio javnost informirati da su zaprimili obavijest Ministarstva uprave od 27. lipnja kojom navedeno ministarstvo traži od gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača očitovanje o okolnostima koje su uvjetovali donošenje Odluke o poništenju izbora Ivice Kirina za predsjednika Vijeća gradskog kotara zapad Čakovec.

Podsjetili su da je na konstituirajućoj sjednici Vijeća gradskog kotara zapad Čakovec, održanoj 19. lipnja 2013. Ivica Kirin većinom od pet vijećnika bio izabran za predsjednika tog tijela na rok od četiri godine, da bi samo dva dana kasnije gradonačelnik Grada Čakovca svojom odlukom navedeni izbor poništio bez ikakvog (čak i nesuvislog) obrazloženja.

Nakon tog priopćenja javio nam se gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač i u našu redakciju poslao “frišku” odluku kojom Kovač sve izneseno demantira. Rekao nam je da se nadležnom ministarstvu očitovao prije dva tjedna, a odluka o poništenju konstituirajuće sjednica stigla je u srijedu 17. srpnja.

Ista odluka je stigla i na adresu Ivice Kirina, pa je gradonačelnik ostao iznenađen javnim netočnim istupom članova HDZ-a koji su se smatra, na taj način željeli medijski eksponirati bez obzira što su bili upoznati takvom odlukom. Kovač je sve potkrijepio i dopisom Ministarstava uprave kojeg prilažemo u nastavku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije